Областният управител на Ловеч Георги Терзийски ще бъде новият началник

...
Областният управител на Ловеч Георги Терзийски ще бъде новият началник
Коментари Харесай

Областният управител на Ловеч става шеф на АПИ?

Областният шеф на Ловеч Георги Терзийски ще бъде новият шеф на организация " Пътна инфраструктура ", заяви bTV.

Към момента информацията не е доказана.

Георги Терзийски ще смени инженер Светослав Глосов, който подаде оставка по гледище на премиера на 9 януари поради хаоса с електронните винетки.

Терзийски е правист и икономист по обучение.

Очаква се на утрешното съвещание на Министерския съвет Терзийски да бъде освободен от поста, който заема в този момент. За ръководител на Управителния съвет на АПИ ще го назначи министърът на районното развиване Петя Аврамова.

Припомняме, на 9 януари т.г. министър председателят Бойко Борисов изиска и получи оставката на шефа на АПИ Георги Глосов. Причината - абсурдът с неработещата система за винетки.

Преди него, на 5 януари, бяха отстранени трима чиновници на АПИ. Премиерът Борисов в профил от служба Антон Антонов - шеф на Националното тол ръководство в АПИ, Радослав Николов - консултант в Министерство на регионалното развитие на Аврамова, както и на члена на управителния съвет на АПИ Веселин Давидов. Тримата интензивно участваха в обясненията за какво жителите не могат да си купят винетки, като обясняваха, че проблем в действителност не съществува и е обикновено при нова система да има неточности първоначално.

Борисов даде период до 10-15 дни всички проблеми да бъдат решени.

Два дни по-рано - на незабавен брифинг на 3 януари беше обяснено, че терминали на всички гранични пунктове ще има едвам в края на месеца, като загубите от това не са изчислявани. Парлелно с това продажбата на винетки бе проведена в пощите и във веригата на един от мобилните оператори, което стартира едвам от през вчерашния ден, 8 януари.

Припомняме, от 1 януари трябваше да тръгне системата за продажба по електронен път на винетки за тази година под шапката на новосъздаденото преди шест месеца тол ръководство.

Още в първия работен ден обаче се оказа, че в цялата страна няма никаква подготвеност за продажба, системата не работи, на граничните пунктове даже нямаше инсталирани терминали. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР