Областният управител на Бургаска област Пламен Янев отправи покани към

...
Областният управител на Бургаска област Пламен Янев отправи покани към
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас кани фирми да съборят незаконните сгради в Росенец

Областният шеф на Бургаска област Пламен Янев насочи предложения към три общински и две частни компании за събарянето на противозаконните здания в лесопарк " Росенец ". На втората социална поръчка, оповестена от страната преди месец, не се яви нито един претендент, въпреки че сумата за събарянето бе доста увеличена. Затова администрацията следва процедурата по закон, а точно посредством отправяне на директни предложения към строителни компании, показват от пресцентъра на Областна управа-Бургас.

" Тези здания в Росенец са ослепителен образец за корупция и чувство за " превзета страна ", по тази причина доведоха и до огромни митинги през лятото на 2020 година Държавата е оповестила нужните законови процедури за събарянето, издействахме и нарастване на сумите, които са обезпечени и фирмата-изпълнител ще ги получи ", сподели Янев.

Поканите до общинските компании в Бургас той стимулира с обстоятелството, че противозаконното строителство е на територията на Община Бургас и точно тя е виновна за премахването, в случай че притежателят на парцела не го направи.

" Силно се надявам да покажем, че не толерираме беззаконието освен на думи, а и посредством каузи ", добави регионалният шеф.

Предмет на процедурата е унищожаване на триетажна солидна постройка и преместваем обект за защита, оповестени за противозаконни със заповеди на Община Бургас. Те се намират на плажа в местността " Отманли " и все още не се употребяват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР