Областният управител на Бургаска област обяви нова обществена поръчка за

...
Областният управител на Бургаска област обяви нова обществена поръчка за
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас ще събаря незаконни сгради в Росенец

Областният шеф на Бургаска област разгласи нова социална поръчка за срутване на противозаконни здания в лесопарк „ Росенец “, откакто на извършената през 2021 година не бе подадена нито една оферта.

След огромните цивилен митинги на плажа в Отманли през 2020 година и установеното там нелегално строителство, процедурата потегля още веднъж, този път с по-висока стойност. „ Отправяме покана към всички компании, занимаващи се със строителство и се надяваме този път желанието им за нормалност да надделее над чувството за боязън и взаимозависимост “, разяснява регионалният шеф Пламен Янев. Той добави, че въпросът „ Росенец “ следва да е образец за твърди и бързи дейности на страната против беззаконието, а не за противоположното. „ Обществото чака от страната ясни и съответни дейности, а не бавене и отсрочване. На митингите бяхме през юли 2020 година “, добави той. 

Държавата търси реализатор за унищожаване на триетажна солидна постройка и преместваем обект за защита, оповестени за противозаконни със заповеди на Община Бургас. Те се намират на плажа в местността Отманли и все още не се употребяват. След митингите през 2020 година Община Бургас назначи инспекция, която потвърди противозаконното строителство, само че не съумя да откри причинителя. И двете здания попадат в държавни терени, по тази причина съгласно нормативните условия премахването им би трябвало да провежда страната. 

В началото на 2021 година Областна администрация Бургас афишира социална поръчка на стойност 68 200 лева Остойностяването на дейностите е осъществено от бургаската общинска компания „ Чистота “ ЕООД. Средствата са обезпечени от бюджета на страната, само че не е подадена нито една оферта без значение от предоставения от страна на възложителя спомагателен период, спомагателното обществено обявяване на процедурата и отправена покана за присъединяване посредством медиите.

Заради инфлацията през 2022 година Областна администрация Бургас актуализира цената на събарянето на 115 794 лева с включен Данък добавена стойност, само че процедура по този начин и не е оповестена. През 2023 година от „ Чистота “ е поискано ново остойностяване и през днешния ден публичната поръчката към този момент е в ход със стойност 166 422,80 лева с Данък добавена стойност. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР