Областният управител на Бургас Пламен Янев ще поиска да бъде

...
Областният управител на Бургас Пламен Янев ще поиска да бъде
Коментари Харесай

Прекратяват договори със снегопочистващи фирми

Областният шеф на Бургас Пламен Янев ще изиска да бъде преустановен договорът на снегопочистваща компания, отказала да извади машините.

" Утре сутринта ще желая да бъде преустановен договорът на компания " БГ Нова ", която макар опитите през вчерашния ден вечерта да бъде задействана да изкара почистващите машини, е отказала. Поради отхвърли, имаме проблем с прохода Бургас-Обзор, който е затворен поради снегонавявания. Наложи се Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) да пренасочва машини към Обзор от автомагистрала " Тракия " ", сподели на брифинг пред публицисти Янев.

" Фирма " БГ Нова " има контракт втора година. Надявам се от министерството да реагират незабавно -  да прекратят контракта и да се подписа нов с компания, която може да си извършва отговорностите си ", добави регионалният шеф. Той осведоми, че все още в Бургаска област най-тежка е ситуацията в община Руен. Там към 30 села са с прекратено електричество поради бурята. Силният вятър там съборил електрически стълбове. Снежната завивка в община Руен е към 30-40 см. Пътищата се почистват.

" Надяваме се в понеделник сутринта всички повреди да са отстранени. Към момента няма сигнали за бедстващи хора. Препоръчително е хората да лимитират придвижването си с коли и пешком, защото заради мощния вятър, има рискове от падащи предмети, дървета и клони ", сподели Янев.

Пътят Бургас-Малко Търново е пристъпен при зимни условия. Има няколко закъсали автомобила и два рейса. 

Сто и пет са постъпилите сигнали в Областната дирекция на МВР- Бургас. Преобладават тези за паднали дървета и обитаеми места без ток. С сътрудниците работим по обновяване на пътната конюнктура, сподели шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града комисар Емил Павлов.

В Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Бургас постъпилите сигнали са 53. Те са за паднали дървета на територията на общините Бургас, Руен, Поморие, Малко Търново. Единадесет екипа на структурата сега отстраняват дървета на основни пътища. Два са сигналите за паднали дървета, подпрени на къщи в Поморие. Има сигнали и за паднали дървета върху коли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР