Областният управител Малина Николова приветства участниците в работната среща по

...
Областният управител Малина Николова приветства участниците в работната среща по
Коментари Харесай

Малина Николова посрещна участниците във важен проект

Областният шеф Малина Николова приветства участниците в работната среща по план „ Целенасочено създаване на потенциал за партньорство в професионалното обучение и образование в Дунавския район за дейно модернизиране на системите за професионално обучение и образование – Учене посредством процедура “. Домакин на срещата е Търговско - промишлена палата - Враца в партньорство с Регионалното ръководство на образованието – Враца. В семинара вземат участие представители на Министерството на образованието и науката, на Националната организация за професионално обучение и образование, шефове на професионални гимназии от региона, представители на браншовите организации и бизнеса.
Областният шеф изрече признателност към екипа на Търговско - промишлена палата - Враца, създал концепцията и защитил плана.
„ Респект към 24-те сътрудници от Дунавските страни - това е голям потенциал, който би трябвало да бъде употребен по най-ефективния метод, с цел да доближи до професионалните и междинни учебни заведения на територията на област Враца. Със удовлетворение мога да кажа, че взаимната ни работа с Регионалното ръководство по образованието – Враца, ТПП – Враца и представителите на бизнеса сподели, че в нашата област бизнесът има волята да работи за развиването на професионалното обучение. Проведоха се редица срещи, а реализацията на този план ще даде стратегически насоки и ще дефинира политиките за развиване на професионалното обучение и образование. Пожелавам днешната полемика да бъде пълноценна и да даде насоките за създаването на стратегическия документ, като най-съществен артикул от плана, обвързван с въвеждането на дуалното образование “, уточни Малина Николова.
Проектът „ Целенасочено създаване на потенциал за партньорство в професионалното обучение и образование в Дунавския район за дейно модернизиране на системите за професионално обучение и образование – Учене посредством процедура “ е класиран измежду първите пет в Транснационалната стратегия „ Дунав “ и е охарактеризиран като стратегически. По време на семинара се показа същността на дуалното образование и се разискаха провокациите при въвеждането му в страната. Целта на извършената среща е всички заинтригувани страни да допринесат за подобряването на системата на професионалното обучение и образование в България посредством създаване на визия за нейното модернизиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР