Областният управител Кристина Сидорова проведе среща със своя колега Иван

...
Областният управител Кристина Сидорова проведе среща със своя колега Иван
Коментари Харесай

Областните управители на Габрово и Тараклия обсъдиха възможности за сътрудничество между двете области

Областният шеф Кристина Сидорова организира среща със своя сътрудник Иван Паслар от област Тараклия, Молдова. На срещата участваха още началникът на отдел „ Външни връзки “ в регион Тараклия Степан Карамалак, зам.-областният шеф на Област Габрово Андрей Николов, шефът на габровската компания МАК АД Георги Бижев и специалистът „ интернационалните действия “ Михаела Стоянова. Идеята за развиване на двустранните връзки сред двете области започва преди към три месеца, като връзката реализира точно Георги Бижев, който има вяра, че посредством делата си можем да накараме повече бесарабски българи да носят България в сърцата си. За късото време в този интервал връзките търпят интензивно развиване – разяснява Бижев по време на срещата. Дни преди Национално честване Шипченска епопея на посещаване в Габрово бяха 43 деца от Тараклия. В рамките на своята аудиенция те имаха опция да прегледат забележителности, да усетят духа на района ни и даже да се включат в спортни мероприятия. Към това Бижев прибавя още, че Детският фолклорен отбор „ Габровче “ ще взе участие и ще показва Габрово по време на обичайния Етно – културен фестивал през септември в Тараклия. Областният шеф Кристина Сидорова приветства напъните и поздрави Георги Бижев за направеното до тук. Тя се ангажира да продължи с съответни стъпки за съдействие с област Тараклия и смята, че двете области биха имали доста допирни точки.

Гостите от Тараклия бяха осведомени с икономическия профил на област Габрово, просветителната, културна и туристическа инфраструктура и дейностите в другите браншове. Предстои да бъдат осъществени диалози с Технически университет – Габрово по отношение на опцията за отдалечено образование и командироване на преподаватели в Тараклийския университет.

В рамките на визитата си регионалният шеф на Тараклия Иван Паслар беше формален посетител на тържествената заря – инспекция по случай 145 – годишнината от Шипченската епопея, а на връх Шипка сервира цветя пред Паметника на свободата.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР