Областният управител Иван Петков, който нападна 2 деца в село

...
Областният управител Иван Петков, който нападна 2 деца в село
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Областният управител, посегнал на деца, е въдворявал ред в затвора в Плевен

Областният шеф Иван Петков, който атакува 2 деца в село Крушовица, е бил началник на пандиза в Плевен. Негови някогашни чиновници описаха пред Lupa.bg, че под негово управление в зандана е имало армейска дисциплинираност. С драконовска строгост се е отнасял както към лишените от независимост, по този начин и към администрацията. Затворниците го помнят с карцерите и с провалените опити за гладна стачка.

 „ Беше невероятно да обявиш гладна стачка. Ако го направиш, шефът те изпраща в наказателна килия в зоната с нараснала сигурност – там са пандизчиите с доживотните присъди. Не приказваш с никого, не пушиш, не пиеш кафе... Именно за това никой не помисля за гладна стачка ”, спомни си пред Lupa.bg някогашен пандизчия.

 По думите му Иван Петков не обичал хората с присъди да си говорят  между тях. Затова на прозорците им слагал тонколони, от които звучала музика. Така лишените от независимост не можели да си приказват през прозорците. Заради тези ограничения на губернатора плевенският пандиз е един от най-образцовите в страната. Вероятно наследникът на Петков е взаимствал от неговите способи, тъй като и през днешния ден затворът се употребява с положително име.  

Бившият пандизчия не се съмнява, че Иван Петков е протегнал ръка на децата от село Крушовица. Случаят е от преди 10 дни. Инцидентът е отразен и в бюлетина на Министерство на вътрешните работи, и в този на държавното обвиняване, само че развиване по него – няма.

По време и след концерт в локалното читалище, по случай неговата годишнина, две деца се оплакват на родителите си, че са били бити. Бисер е татко на едно от момчетата и реагира незабавно.

„ Детето ми беше коледарче и се обади: „ Баща ми, ела, че един човек се държи по-така. И той: „ Извинявам се, не съм го направил преднамерено ”. Просто скарал ли се е, дръпнал ли ги е - не знам ”, съобщи Бисер, татко на едното от децата.

Двете момчета, на 12 и 13 години настояват, че регионалният шеф на Плевен ги е нападнал. Той е и ръководител на локалното читалище, и водещ на вечерния концерт. Кметът на село Крушовица удостовери за случая.

Областният шеф Иван Петков има своя версия за случая.Твърди че плесници не е удрял. Направил забележка. А „ ударът зад врата и падналите очила ” било „ форма на преекспониране ”.

„ Поднесе своите извинения. Аз ги одобрих и му споделих, че по-добре да се градят мостове ”, твърди регионалният шеф Петков. и добавя: „ Имаше форма на взаимно опрощение с бащата на едното от децата ”.

Кой е имал вербална реакция, още веднъж не е ясно, само че съгласно държавното обвиняване и полицията има задоволително данни, че се е случило нещо неправилно. От Районна прокуратура – Плевен обясниха, че е формирано досъдебно произвеждане по необходимост от полицията, а и имало наблюдаващ прокурор. Тепърва имало да се организират още доста разпити.Въпреки настоящото видеонаблюдение в центъра на селото, записи – няма.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР