Областният управител даде рецепта как да се излезе от кашата

...
Областният управител даде рецепта как да се излезе от кашата
Коментари Харесай

Йордан Иванов с рецепта как да се излезе от кашата с ПУП-овете

Областният шеф даде рецепта по какъв начин да се излезе от кашата с ПУП-овете, както я назова самият той. " Трябва няколко дни няколко индивида да не спят, да изготвят екологичната оценка към Общ устройствен план и да я внесат в Регионална инспекция за опазване на околната среда. Аз поех ангажимент оптимално бързо да бъде прегледана " - сподели Иванов след работната среща с присъединяване на представители на общината, на Регионална инспекция за опазване на околната среда и на бизнеса, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Областният шеф изрече неприкрито неодобрение, че кметът е поел ангажимент да участва персонално на тази среща, само че го е нямало. 

След входирането на екологичната оценка от Регионална инспекция за опазване на околната среда са дали обещание да я прегледат за по-малко от една седмица. " Разчитаме, че общината ще извърши нужния надзор за ускорение на процедурата за приемане на екологична оценка " - разяснява Иванов.

Темата за екологичната оценка на Общ устройствен план излезе на дневен ред откакто регионалният шеф върна признати от Общинския съвет 12 ПУП-а. Съветниците от " Демократична България " насочиха запитване до министър Гроздан Караджов дали би трябвало да се вършат нови ПУП-ове в случай, че Пловдив е в развой на подготовка на промени в Общия организационен проект, който пък е върнат от Регионална инспекция за опазване на околната среда със забележки към екологичната оценка. В тълкуванието на Закон за устройство на територията министърът споделя, че не би следвало да се действат нови подробни устройствени проекти.

" Аз съм представител на страната, регионален шеф съм, министър Караджов дава инструкции. В този смисъл съблюдавам разпоредбите и виждам голяма заплаха да не се съблюдава правната сигурност " - разяснява регионалният шеф. Призна, че, в случай че при прегласуването в Общинския съвет ПУП-овете се одобряват, не може повторно да ги спре. 

Следващия понеделник Иванов ще беседва и със зам.-министър Тома Белев по същата тематика. 

" Няма мораториум върху строителството, не стопира издаването на строителни позволения, не стопира издаването на виза за градеж " - безапелационен е регионалният шеф. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР