Областният кризисен щаб в Пловдив взе решение поетапно от понеделник

...
Областният кризисен щаб в Пловдив взе решение поетапно от понеделник
Коментари Харесай

Учениците от 5 до 12 клас в Пловдивско се връщат в класните стаи

Областният спешен щаб в Пловдив взе решение поетапно от понеделник учениците от 5 до 12 клас да стартират учебно заведение във физическа среда, заяви началникът на РУО Иванка Киркова, представена от Агенция "Фокус ". Всеки един шеф би трябвало да изготви график за своето учебно заведение за присъствено и неприсъствено образование до Коледа. Предложението и решението са съобразени с напътствията на МОН и направения логаритъм от министър Красимир Вълчев. Решението е за всички учебни заведения в Пловдив и региона.
Училищните шефове са известени и би трябвало да показват графика до 18.11.2020г, който да бъде съгласуван със спецификата на самото учебно заведение и епидемиологичната обстановка.
"До края на утрешния ден би трябвало да има изясненост за всяко едно учебно заведение и за кои класове се провежда образование от разстояние в електронна среда ", изясни началникът на РУО.
От РУО ще проследят процеса, ще указват методическа поддръжка, както и ще правят нужния надзор. По думите на Иванка Киркова от МОН са предоставени три разновидността за образуване на образователния развой, само че разновидностите могат да бъдат доста повече и съобразени с съответната обстановка в образователното заведение, с отсъстващите учители и седмичната им претовареност и с мнението на родителите, с цел да се откри най-правилното решение за всяко едно учебно заведение в региона. Според нея, даже е допустимо и смяна на седмичното разписание, тъй като от МОН е предоставена задоволително независимост за взимане на решения от страна на шефовете.
„ Ситуацията сега е сложна за всички, само че децата не могат да са затворени в къщи до пролетта. Това е нездравословно за тяхното физическо и психическо и здраве. Разбира се, ще се съблюдава логаритъма и напътствията на Здравното министерство при позитивните случаи, което се прави и до в този момент. Организацията в учебните заведения би трябвало да е в интерес на децата и образователния развой като цяло и решението е на шефовете, които най-добре могат да създадат преценка. Например е доста значимо децата в подготвителните класове в езиковите гимназии да учат присъствено, тъй като това е една от най-важните години, разяснява регионалният шеф и ръководител на Щаба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР