Областният координатор на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ-СДС

...
Областният координатор на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Цвета Караянчева остава зад борда на новото правителство

Областният координатор на ГЕРБ и лидер на листата на ГЕРБ-СДС Цвета Караянчева няма да вземе присъединяване в идващия парламент. Това демонстрираха данните на ЦИК за резултата от изборите в Кърджали. За никого не е изненада, че с най-вече гласове, надлежно мандати е Движение за права и свободи - 4. Петият пък ще е за ИТН (ИТН).

Така ГЕРБ ще се раздели с едно от остриетата си. Караянчева беше народен представител поредно в 41-вото, 42-рото, 43-тото, 44-тото и 45-тото Народно заседание. Тя бе ръководител на 44-ия парламент. ПГ на ГЕРБ-СДС предложиха Караянчева за началник и на 45-ия парламент, само че болшинството отхвърли нейната кандидатура.

В парламентарния живот Караянчева се отличаваше с язвителен изказ. Не пестеше рецензиите си против съперниците и защитаваше енергично политиката на своята партия.

Когато бе определена за ръководител на 44-тото Народно заседание обаче Караянчева смекчи тона и стана по-диалогична.

Въпреки това рецензии против стила й на водене на съвещанията не липсваха. Караянчева постоянно призоваваше за консенсус, като реагираше остро и не позволяваше на депутатите да нарушават реда в залата.

Името на Караянчева беше упоменато в един от изтеклите през миналата година записи, в които се твърдеше, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов употребява неприятни думи за своята колежка. Това породи и доста иронични изявления по адрес на някогашния ръководител на Народното събрание. Въпреки че Караянчева не скри, че е останала афектирана, тя не се отхвърли от политика и остана в Народното събрание.

Броени дни преди вота на 11 юли пък служебният вътрешен министър Бойко Рашков разгласи, че Караянчева си е разрешила да заплашва шефа на МВР-Кърджали. Тя от своя страна отхвърли и в онлайн появи във фейсбук съобщи, че Рашков оказва напън и употребява репресивни похвати. Караянчева бе безапелационна, че министърът петни името й.

Иначе ГЕРБ-СДС остава на втора позиция след окончателните резултати на ЦИК за предварителния избор. Партията на Борисов ще има 63 депутатски места. Първата политическа мощ Има Такъв Народ ще има 65 мандата.

Междувременно Караянчева насочи признателност към гласоподавателите на ГЕРБ. Тя благодари за поддръжката, обявявайки, че " с или без мандат, ГЕРБ остава най-силната партия в района след Движение за права и свободи ".

" Искам не просто да благодаря, само че и да изкажа дълбокото си почитание към нашите съидейници в област Кърджали, които не се поддадоха на заканите, на изнудването и невероятния напън, който им бе оказан. Те излязоха да гласоподават с достолепието на свободни хора. По време на изтеклата предизборна акция нашите симпатизанти бяха жертва на политически тормоз, невъобразим след 1989 година. Невинни хора бяха задържани поради това, че имали плакати на ГЕРБ в колите си ", описа още острието на ГЕРБ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР