Областните управители да поемат управлението на ремонтите и поддръжката на

...
Областните управители да поемат управлението на ремонтите и поддръжката на
Коментари Харесай

Обмислят дали областните управители да поемат управлението на пътната мрежа

Областните шефове да поемат ръководството на ремонтите и поддръжката на републиканската пътна мрежа, както и да носят отговорност за зародили произшествия по тях, тъй като в този момент отговорността се размива. Това предлага регионалният шеф на София Илиан Тодоров, съобщи бТВ.

Промяната ще бъде разисквана на съдружен съвет в идващите дни, посочи Тодоров. Според регионалния шеф на София е неприемливо при изискване, че на територията на Софийска област се намират 10% от републиканската пътна мрежа, Агенция " Пътна инфраструктура ” (АПИ) да заделя 1% от бюджета си. С измененията ще желаяме и да имаме действителни лостове, тъй като сега нямаме никакви права, посочи той.

" При злополука би трябвало да се обадя на кмета на обитаемото място, с цел да го помоля да повика кран. А това може да се прави от регионалните шефове и те да поемат безусловно цялата отговорност. В Чехия, Холандия, Полша и Словакия губернаторите се занимават с ремонтите и поддръжката на пътищата, тъй че ние няма да сме новатори, а ще вземем една работеща концепция ", акцентира Тодоров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР