Областната управителка на София Вяра Тодева ще обжалва решението на

...
Областната управителка на София Вяра Тодева ще обжалва решението на
Коментари Харесай

Денков за тортата с човешки останки: Не съм бил там, но хората се радват на премахването на ПСА

Областната шефка на София Вяра Тодева ще апелира решението на Административния съд в София, с което бе спрян демонтажа на Паметника на Съветската войска. Причината е, ще е липсвала заповед за това или различен настоящ документ.

 

" Областният шеф е подготвил обжалване на това решение на съда. Вероятно на следващия ден ще бъде изпратено. Там има причини, видях ги и са задоволително ясни. Докато тече правосъдно дело, не е редно някой различен да споделя кое е вярно и кое - не. Оспорва се както допустимостта на съответното искане, по този начин и всъщност решението на първа инстанция това ", сподели министър председателят акад. Николай Денков.

 

А през вчерашния ден стана ясно, че регионалната шефка Вяра Тодева е с назначена защита поради закани за живота ѝ.

 

" Това е още един симптом, че паметникът разделя обществото. Особено в София много от дълго време основава проблеми. Кой по какъв начин е решил да чества, не е моя работа да разясня. Не съм го правил, не съм взел участие. Може да се спори дали това е естетически издържано, съдържателно, само че това е просто още една илюстрация на това, ще част от хората не желаят този монумент и се радват, че той към този момент не е там ", сподели министър председателят за фотосите от коледното тържество на ДСБ. Снимки на две торти с елементи от паметника бяха публикувани през днешния ден в обществените мрежи, а Българска социалистическа партия ги занесоха даже в Народното събрание.

 

България няма опция да изпрати фрегата при арестувания транспортен съд " Верила ", за който има подозрения за наркотрафик. Вероятно ще бъдат командировани офицери, които да вземат участие в интернационалната съгласуваност. Преговори се водят и за корабите " Галакси " и " Руен ", като при първите диалозите се водят с политическото управление на хутите.

 

Премиерът организира среща с създателите на книгата " Нашата Коледа " с редактор Захари Карабашлиев и други културни дейци, измежду които Радослав Бимбалов и Яна Титова. От тях министър-председателят изискал да му оказват помощ да формулира значимите за обществото тематики, които обаче остават настрана.

 

" Темата беше по какъв начин да излезем над ежедневните проблеми, разногласия, които доста постоянно наподобяват като кавги, а не като диспути, с цел да можем да приказваме за същински значимите неща, които вълнуват българите и са значими за бъдещето на България ", уточни министър председателят. На срещата обрисували няколко тематики - национализъм, образованието просвещение, демография, българската еднаквост. Предстои им и втора среща, на която ще бъде уголемен кръгът от присъстващи.

 

" Беше топъл диалог, обвързван с сегашното, само че и бъдещето на страната ни. Радвам се, ще за първи път от доста години не сме вън от тази постройка, а сме поканени на един човешки, топъл, образован, сдържан диалог за същински значимите неща за нашата блага България ", описа Карабашлиев. А за премиера сподели, че повече е слушал и е задавал въпроси.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР