Областната управа в Пловдив ще проведе разговори с Министерство на

...
Областната управа в Пловдив ще проведе разговори с Министерство на
Коментари Харесай

Хеликоптери да идват по-бързо да гасят пожарите иска Областн...

Областната администрация в Пловдив ще организира диалози с Министерство на защитата за съкращаване времето на реакция от подаването на сигнал при потребност от хеликоптери или наземни военни уреди за потушаване на пожари до влизането им в деяние. Това оповестиха от пресцентъра на администрацията. Поет е и ангажимент да се осъществя преписка с Министерство на вътрешните работи по отношение на опциите за увеличение брояна огнеборците, изключително в по-малките общини.

Във връзка с усложнената пожароопасна конюнктура в региона са набелязани ограничения за възстановяване на връзката сред институциите и стъпки за деяние по време на пожар.

Според тях при пораждане на пожар, кметовете на общини и обитаеми места са длъжни да прозвъняват на телефон 112, да поддържат непрекъсната връзка с районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. При нужда, заради неспособност да се оправят със лични сили и средства, да изискват водоноски от прилежащи общини, юридически и физически лица, доброволчески формирования, както и включването на хеликоптер и военни елементи и чиновници на горското стопанство.

Взето е решение да бъдат изпратени писма до всички държавни и общински институции, да поддържат предадените им за стопанисване и ръководство парцели и инфраструктура предвид на противопожарните правила, с което да не основават предпоставки за пораждане на пожари.

„ Необходимо е всички общини да преразгледат проектите си и да разпишат протоколи за деяние при надлежно злополучие или повреда, в които да бъдат посочени съответните стъпки в логическа поредност, позволяващи бърза и съответна организация и връзка “, написа в написаните ограничения.

Създаването на доброволчески отряди с нужната екипировка е друга значима набелязана мярка. Организирането на обходни патрули, които да наблюдават за незаконосъобразни дейности, също би било от огромна изгода на общините.

„ Тъй като противозаконните сметища бяха посочени като един от главните фактори за възникването и разпространяването на пожари, е належащо кметовете да засилят активността си по повод унищожаване на съществуващите и попречване на формиране на нови. По опция кметовете да си сътрудничат в тази област с органите на Министерство на вътрешните работи и Прокуратура. Необходимо е всички институции, даващи наставления, да правят надзор и да постановат наказания “, гласят още написаните противопожарни ограничения.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР