Областната междуведомствена комисия извърши проверка на стадион Локомотив в Пловдив.

...
Областната междуведомствена комисия извърши проверка на стадион Локомотив в Пловдив.
Коментари Харесай

Няма пречки ПФК Локомотив да играе на своя стадион, обяви областният управител на Пловдив

Областната междуведомствена комисия извърши инспекция на стадион " Локомотив " в Пловдив. В състава на комисията взеха присъединяване регионалният шеф на Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев, специалисти от Областна администрация – Пловдив, представители на Териториална дирекция „ Национална сигурност ” – Пловдив, Община Пловдив, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив и Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Пловдив.

На инспекцията участваха още заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов и шефът на отдел " Младежки действия и спорт " - Иван Запрянов. Те бяха посрещнати от отговорника по строителството на стадиона от страна на Община Пловдив - Костадин Язов, който обясни по какъв начин протичат продължаващите строителни действия на спортното оборудване.

От страна на футболен клуб Локомотив на инспекцията бяха изпълнителният шеф Павел Колев, спортният шеф Илко Пиргов и почетният президент Христо Бонев.

След инспекцията Областният шеф доктор инж. Илия Зюмбилев разгласи, че няма установени нарушавания.

" Не открихме никакви нередности, всичко е изрядно по документите и с условията за лицензиране на клуба. От това, което виждаме - няма никакви спънки ПФК Локомотив да получи лиценз за тази година и за този сезон да играе на стадион " Локомотив ", сподели Зюмбилев.

На въпрос дали са обезпечени средства за построяването на Централната естрада, Областният шеф съобщи, че има обезпечени такива.

" Както сподели и господин Борисов, за момента е належащо да се форсира процедурата, с цел да се стартира организирането на публични поръчки и по-късно да се пристъпи към самото създаване ", разяснява Зюмбилев.

По думите му организирането на публичните поръчки би трябвало да стане тази година, с цел да не се стигне до случай, в който Локомотив Община Пловдив губят отпуснатите средства. Областният шеф увери, че се е заел с този проблем и разгласи, че ще изпрати публична покана до министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

" Тази седмица ще изпратя публична покана на министър Цеков и неговия екип да дойдат в Пловдив за среща, на която да обсъдим всички въпроси, в това число и тези за трибуната на стадион “Локомотив ", сподели още доктор инж. Илия Зюмбилев.

Ежегодната инспекция на стадиона цели да наблюдава за спазването на условията за застраховане на сигурността и сигурността при осъществяване на интернационалните спортни мероприятия на игрища, според Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ). По-рано през този месец Областната междуведомствена комисия инспектира и стадион " Христо Ботев " в Пловдив, както и базата на Ботев (Пловдив) в квартал " Коматево ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР