Областната дирекция на МВР в Силистра разследва случай на отклоняване

...
Областната дирекция на МВР в Силистра разследва случай на отклоняване
Коментари Харесай

Маринов: Шеф на НОИ в Силистра се разследва за престъпна схема

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Силистра проверява случай на отклонение на средства от държавния бюджет посредством показване на подправени документи за трудов стаж. Проверяват се доста лица. Това разкри вътрешният министър Младен Маринов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Разследва се шефът на районния клон на Национален осигурителен институт, който също е забъркан в незаконната активност. „ Без него няма по какъв начин да се извърши всичко. Изземват се документи, ревизират се адреси и лица. Тепърва ще стане ясно дали ще има арестувани “, сподели Маринов.

При акцията на прокуратурата в Силистра за източването се появи информация, че се проверява и бащата на певицата Тита. Вътрешният министър счита, че дали е нечий татко няма отношение към следствието и отхвърли да съобщи по какъв начин тъкмо се е случвала схемата.

Заместник основният прокурор Иван Гешев разкри в серия от телевизионни изявленията тази заран, че става въпрос за машинация с трудов стаж – обезпечаване на миньорски пенсии. Задържа се дебитната карта на претендента, до момента в който той изплати парите за услугата. Тя коствала 10 000 лв., а “възнаграждението ” членовете на групата получавали с така наречен „ забавено заплащане ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР