Областна дирекция МВР - Бургас излезе с позиция относно твърденията

...
Областна дирекция МВР - Бургас излезе с позиция относно твърденията
Коментари Харесай

ОДМВР-Бургас: Има преводач в РУ-Несебър, засегнатите страни не са се отзовали

Областна дирекция Министерство на вътрешните работи - Бургас излезе с позиция по отношение на изказванията на пострадали за липса на съответна реакция от полицията и преводач в районното след случай в бар в Слъчнев бряг.

За случая ви съобщихме нощес.

Вижте цялата позиция от пресцентъра на ОДМВР-Бургас:

" Във връзка с публикуван в обществените мрежи сигнал, визиращ сдърпване във връзка цената на сметка в плажно заведение в Слънчев бряг и бездейност от страна на полицейските чиновници от районно управление (на МВР) Несебър, пристигнали за инспекция на сигнала, ви осведомяваме, че и двете страни са поканени в районното ръководство за изясняване на случая, само че от тях е получен безапелационен отвод.

В патрулиращия екип и двамата чиновници приказвам британски, само че естеството на работата им не допуска изясняване на проблеми на място. Ето за какво те са отправили покана към двете страни за посещаване в районно управление (на МВР) Несебър, само че не са получили удостоверение от поканените.

Твърденията, че едната страна - британски туристи са посетили районно управление (на МВР) Несебър за подаване на тъжба, само че са върнати заради липса на преводач, не отговорят на истината. В районно управление (на МВР) Несебър на непрестанен режим работят квалифицирани преводачи от британски език и нито един жалбоподател не се връща, без сигналът му да бъде взет под внимание. Друг е въпросът, че британските туристи изобщо не са посетили районно управление (на МВР) Несебър, видно от записите от охранителните камери, ситуирани наоколо и в самото районно ръководство.

Призоваваме както жителите, по този начин и медиите, при разпространение на информация, касаеща полицейски дейности, да се базират на достоверни източници и да дават данни, кореспондиращи с обективната реалност. В противоположен случай се стига до тиражиране на погрешна информация, накърняваща професионалните дейности и имиджа на чиновниците на реда ".

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР