Областна администрация Сливен обявява Шести подред национален ученически конкурс- Захарий

...
Областна администрация Сливен обявява Шести подред национален ученически конкурс- Захарий
Коментари Харесай

Областна администрация Сливен обяви Национален конкурс, посветен на Захарий Стоянов

Областна администрация Сливен афишира Шести поред народен училищен конкурс- „ Захарий Стоянов – летописецът на националната гражданска война “.

И тази година съществени съорганизатори на проявата са Регионално ръководство на образованието – Сливен, Община Котел, Исторически музей – гр. Котел и Кметство село Медвен. Целта на състезанието е да се насърчи ползата на учениците към епохата на Възраждането и към бележития българин Захарий Стоянов и неговото творчество.

В състезанието могат да вземат участие възпитаници от IX до XII клас от цялата страна. Участниците би трябвало да показват авторски аргументативен текст – интерпретативно съчинение или есе, по едно от творбите на Захарий Стоянов, като сами изберат заглавие на своята работа. Всеки възпитаник работи в екип с теоретичен началник – музеен служащ, преподавател по история и цивилизация или преподавател по български език и литература.

Срокът за изпращане на ученическите произведения е 20 май 2024 година

Адресът, на който би трябвало да се изпращат, е: 8800 гр. Сливен, Областна администрация Сливен, ул. „ Димитър Добрович “ № 3 /за присъединяване в конкурса/.

Обявяването на резултатите ще се състои на 20 юни 2024 година Награждаването на спечелилите по традиция става на 6 септември (Съединението на България) в село Медвен.

Условията и детайлности за състезанието ще намерите в атачмънта на страницата на Областна администрация Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР