Областна администрация Сливен обявява Пети национален ученически конкурс Захарий Стоянов

...
Областна администрация Сливен обявява Пети национален ученически конкурс Захарий Стоянов
Коментари Харесай

Обявиха Национален ученически конкурс, посветен на Захарий Стоянов

Областна администрация Сливен афишира Пети народен училищен конкурс „ Захарий Стоянов – летописецът на националната гражданска война “.

Съорганизатори на проявата са Регионално ръководство на образованието – Сливен, Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “ - Сливен, Община Котел, Исторически музей – гр. Котел и Кметство село Медвен. Целта на състезанието е да се насърчи ползата на учениците към епохата на Възраждането и към бележития българин Захарий Стоянов и неговото творчество.

В състезанието могат да вземат участие възпитаници от IX до XII клас от цялата страна. Участниците би трябвало да показват авторски аргументативен текст – интерпретативно съчинение или есе, по едно от творбите на Захарий Стоянов, като сами изберат заглавие на своята работа. Всеки възпитаник работи в екип с теоретичен началник – музеен служащ, преподавател по история и цивилизация или преподавател по български език и литература.

Срокът за изпращане на конкурсните произведения е 30 май 2023 година

Адресът, на който би трябвало да се изпращат, е: 8800 гр. Сливен, Областна администрация Сливен, ул. „ Димитър Добрович “ № 3 /за присъединяване в конкурса/.

Обявяването на резултатите ще се състои на 20 юни 2023 година Награждаването на спечелилите по традиция става на 6 септември (Съединението на България) в село Медвен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР