Област Сливен е най-бедната в страната, сочи изследване на Института

...
Област Сливен е най-бедната в страната, сочи изследване на Института
Коментари Харесай

Област Сливен е най-бедната в страната

Област Сливен е най-бедната в страната, сочи проучване на Института по пазарна стопанска система, съобщи радио " Дарик ". Най-бързо разрастваща се област е Пловдив. Без изненада, най-богатата област е София.

Над 50% от работните места с над 1000 лева заплата са съсредоточени в столицата. Освен с ниски приходи бедните региони на страната имат и висока безработица, показва Явор Алексиев от института.

" Колкото по-бавно пада безработицата, толкоз по-бавно нараства и междинната заплата в тези райони. Самите стопански процеси не могат да протичат по равномерен метод, тъй като част от трудовата мощ стои незаета ", показва Алексиев.

Освен Сливен с най-слаба стопанска система тази година се подреждат Пазарджик, Видин, Силистра и Кърджали. Всички те страдат от липса на частни вложения.

Институтът по пазарна стопанска система предлага преотстъпване на една пета от приходите от подоходното облагане към общините. Експертите са пресметнали, че това е запас от 634 млн. лева за 2018 година, което значи съвсем удвояване на личните данъчни приходи на общините.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР