Област Русе е в готовност за предстоящия зимен сезон, като

...
Област Русе е в готовност за предстоящия зимен сезон, като
Коментари Харесай

34 снегопочистващи машини са в готовност да чистят през зимния сезон в Русенско

Област Русе е в подготвеност за идния зимен сезон, като за поддръжката на републиканската пътна мрежа в района, която е към 500 км., са ангажирани 34 снегопочистващи машини, в това число комбинирани такива с гребла, пясъкоразстилачи, товарачи, както и един роторен снегорин. Тук би трябвало да се направи обаче уточнението, че в тази численост не влиза снегопочистващата техника на общините. Специализираните машини ще бъдат ситуирани в седем опорни пункта в района. Най-много техника ще бъде позиционирана край квартал „ Долапите “. На място в подготвеност ще се намират 9 машини. Останалите 25 ще бъдат ситуирани в непосредствена непосредственост до Държавно земеделско стопанство, Сливо поле, Писанец, Сеново, Обретеник и Бяла. Така се цели оптималната действеност при тежки снегонавявания и надлежно реакция в най-кратки периоди. Предвидени са и благоприятни условия за евакуиране на закъсали коли по поддържаните пътища. За задачата са обезпечени автокран и автовлекач. Това излиза наяве от показаните отчети на общините и институциите от района пред регионалния шеф Данаил Ковачев, който още предишния месец разпореди предприемането на превантивни ограничения за понижаване на отрицателните последици за популацията и обезпечаване на обикновено действие на инфраструктурата при усложнена зимна конюнктура.

Общините в Русенско също имат подписани контракти или са в процедура по подписване на такива с компании, осигуряващи снегопочистването. Налични или в развой на доставка са и нужните инертни материали, луга и сол. Осигурено е и почистването на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “.Създадена е организация при нужда придвижването на леки и тежкотоварни коли да бъде спирано още в някои от прилежащите области. Областният шеф Данаил Ковачев ще организира и среща с представители на способените институции в Гюргево. Предприети и са всички нужни ограничения за безпроблемното придвижване на пътническите и товарни влакове на територията на района.

Актуализирани са описите с заболели на хемодиализа, като 114 от тях са на лекуване в Университетска болница „ Канев “, а други 12 в многопрофилната беленска болница „ Юлия Вревска “. Не се обрисуват проблеми при извозването на пациентите, като за задачата ще се употребяват коли на двете лечебни заведения. Общо колите за спешна помощ на Спешна помощ, които са в подготвеност за работа при зимни условия в региона, са 13, като настрана 6 реанимобила са в запас. Лечебните заведения също разполагат с обособени транспортни средства.

В случай на последна нужда на помощ могат да се притекат и шест профилирани машини на Регионалната дирекция за пожарна сигурност и отбрана на популацията. Сред тях са два ратрака, най-често употребявани за избавяне и транспорт на бедстващи хора или обезпечаване на артикули от първа нужда, както и една верижна машина вид „ Четири сезона “, която е с товароносимост 7 тона и е нужна при превозването на инертни материали при тежки пътни условия. Налични са още две високопроходими UTV-та за транспорт на дребни товари до 100 кг, както и едно ATV. Освен това има и спомагателна техника, която може да се употребява при положение на нужда. От Военно формирование 32420 също са в подготвеност да спомагат в тежки зимни условия.

Във всички учебни заведения и детски градини на територията на област Русе е обезпечено отопление, а там, където се употребява учебен превоз, то той е минал през механически обзор.

Не на последно място би трябвало да бъде маркирано, че във всички общини от региона е обезпечено безпроблемното действие на обществените услуги, а също по този начин са избрани и места за настаняване на бедстващи хора. От Българския червен кръст /БЧК/ са в подготвеност са отворят и спешната столова за бездомни лица.

По данни на Метеорологичната обсерватория към Национален институт по метеорология и хидрология п се чака зимата да е мека, като по-сериозни снеговалежи и захлаждания могат да се чакат през втората половина на сезона.

При поява на условия за ледообразуване ще бъдат подхванати дейности за осведомително обезпечаване на корабните и пристанищни оператори, сигнализиране за непосредствени задания, както и съгласуване активността на всички структури, имащи отношение към зимовката на плавателните съдове. Ще бъдат проведени дежурни звена за оперативно наблюдаване и деяние при поява на ледоход, като наблюдението ще се прави от брегови пунктове в съответния действен регион.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР