Област Ломбардия, икономическия център на Северна Италия, беше неоснователно поставена

...
Област Ломбардия, икономическия център на Северна Италия, беше неоснователно поставена
Коментари Харесай

Грешка в статистиката сложи Ломбардия в безпричинен локдаун за седмица

Област Ломбардия, икономическия център на Северна Италия, беше безпричинно сложена в локдаун и класирана като "червена зона " поради ковид в течение на седмица заради неточност в районните статистики. Указ, подписан през днешния ден от здравното министерство, обаче поправи грешката, съобщи Франс прес.

В момента областите в Италия са разпределени в три групи зони (жълта, оранжева и червена) според от сериозността на локалната епидемиологична конюнктура, като всяка седмица научна комисия прави преоценка на обстановката.

След като по силата на предходен декрет беше избрана като "червена зона ", от на следващия ден Ломбардия още веднъж ще е "оранжева ".

В новия декрет се прецизира, че държавното управление е взело под внимание ревизираните данни за броя на новите инфектирани, предоставени със задна дата от Ломбардия на 20 януари, а по-късно доказани в петък.

Случаят породи остра словесна борба сред регионалните управляващи и държавното управление, които си прехвърляха взаимно отговорността за грубата неточност.

От на следващия ден област Сардиния също към този момент няма да е "червена ", а "оранжева " зона, в която рестриктивните мерки са по-разхлабени и дават опция хората да излизат и да се движат на открито без позволение. Сега такава зона са 14 италиански области.

Южната област Сицилия и провинция Южен Тирол в Северна Италия обаче остават "червена зона ", с по-висок риск, което задължава жителите да не напущат дома си, с изключение на с цел да вървят на работа или по здравни аргументи. В тази зона отворени остават единствено магазините за артикули от първа нужда.

В пет по-слабо наранени от епидемията области в страната, като Тоскана, от седмица музеите са още веднъж отворени.

От началото на епидемията в Италия бяха открити 2,4 милиона инфектирани с ковид, а над 84 000 от тях починаха.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР