Облачността ще се увеличи в началото на новата седмицаВремето през

...
Облачността ще се увеличи в началото на новата седмицаВремето през
Коментари Харесай

Сняг ще вали сняг през уикенда на тези места в България

Облачността ще се усили при започване на новата седмица

Времето през уикенда ще бъде най-вече слънчево, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще се намалява, цитира Нова.

През нощта ще преобладава ясно време. В Дунавската низина ще духа сдържан северозападен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са сред минус 7 и минус 2 градуса. В събота ще духа сдържан, в Дунавската низина краткотрайно до мощен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, в София – към 0. В планините ще е предимно слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към минус 4, на 2000 m – към минус 9.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Преди обяд тук-там ще има ниска облачност или понижена видимост. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 2-3 градуса. Т

В неделя ще преобладава слънчево време с раздрана висока и междинна облачност. Вятърът ще е слаб, в Дунавската низина до сдържан от запад-северозапад. Ще се затопля и оптималните температури ще са сред 3 и 8 градуса, в обособени региони и по-високи, минималните ще остават относително ниски - сред минус 7 и минус 2. 

В началото на новата седмица облачността ще се усили и на обособени места в Западна България ще има слаби превалявания от дъжд, в планинските региони над 900-1000 m и от сняг. Вятърът ще се обърне от югозапад и в източните региони краткотрайно ще се усили. Температурите още малко ще се покачат. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР