Обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията стопира въвеждането в

...
Обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията стопира въвеждането в
Коментари Харесай

Обжалване в КЗК бави въвеждането в експлоатация на пристанище „Карантината“

Обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията стопира въвеждането в употреба на рибарско пристанище „ Карантината “, което се оказа съвсем невероятно за потребление поради затлачения с пясък вход, научи Moreto.net.

Производството в Комисия за защита на конкуренцията е по искане на компания „ Бг Ленд Ко “ АД. Тя е един от двамата отпаднали участници по публичната поръчка за доставка и монтаж на в допълнение съоръжение за пристанището. Възразява против избора на реализатор на Община Варна, излъчила като победител „ Хидроремонт – ИГ “ ООД.

Изпълнението на поръчката за 360 хиляди лв., която един път към този момент беше спряна поради нарушавания в процедурата на осъществяване и след това оповестена отначало, ще обезпечи приемане на уверение за експлоатационна валидност на пристанището.

По план това трябваше да обезпечи опция на 116 плавателни съда да употребяват услугите на врата. Пристанището обаче ще може да приема едвам 43 лодки поради насъбраните наноси, излиза наяве от обява в „ Дневник “, позоваваща се на информация от транспортното министерство.

В случай, че бъде подписан контракт за доставка и монтаж на в допълнение съоръжение, дейностите ще би трябвало да приключат в период до 6 месеца. От изпълнителя се желае да обезпечи дървени отбивачки, дървени скари, кнехтове, швартови системи и други.

На пети юли Община Варна разгласи, че стартира процедура по подписване на контракти с консуматори за прилагане на пристанищни услуги и съпътстващи действия в пристанището „ Карантината “ в Аспарухово, което бе построено с 14 млн. лв. най-вече европейски средства.

По западния и източния мол на оборудването има пешеходна алея, построена е постройка, където е планувано да има рибна борса - за обработка, предпазване и продажба на прясна риба. На втория етаж е ситуирана административната част, а на третия ще има рибен ресторант. Покривът на постройката е завършен като амфитеатър, с видимост към морето и града, напомнят от Общината.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР