Обир е извършен преди три дни в заложна къща в

...
Обир е извършен преди три дни в заложна къща в
Коментари Харесай

Обир на заложна къща като на филм - дърпат сейфа с въже

Обир е осъществен преди три дни в заложна къща в Русе. Потърпевшият притежател обаче през днешния ден описаха какво се е случило и демонстрираха фрагменти от охранителните камери. Обирджиите не съумели да вземат сейф с полезностите, тъй като надзирател от пазара в съседство се развикал и подал сигнал в полицията, само че отмъкнали огромна сума пари.

Кражбата от заложната къща се развила като в екшън филм. Малко след 03:00 часа през нощта на място спрял лек автомобил. Излезли маскирани мъже и едният от тях се опитал да разбие с дървен прът камерата за видеонаблюдение на обекта. След това с бухалки счупили защитната железна решетка и влезнали, заяви Нова телевизия.

" С едно въже се пробват да изтръгнат касата от заложната къща. Единствено са съумели да вземат 7000 лв. от един долап ", споделя притежателят Ивайло Тодоров.

За благополучие, маскираните не съумели да изтръгнат металната каса, въпреки да я вързали с въже към колата.

" Само са потрошили прозорци, мебели вътре и безусловно всичко, което има като инвентар в помещението беше потрошено ", посочи Тодоров.

Крадците избягали, тъй като чули защитата на пазара. Точно пазачите подали сигнал в полицията. Въпреки че имало сигнална система в заложната къща, от компанията за защита не изпратили автомобил.

" Охраняваме се от два СОТ-а, единият въобще не е получил сигнал, а другият изобщо не е пратил кола, имало е сигнал, само че е решил, че няма потребност да прати кола за това нещо. Затова и тези крадци не са хванати, тъй като самият грабеж е седем минути и нещо, те по контракт би трябвало да са в най-краен период за пет минути тук, в случай че бяха един от двата пристигнали, нямаше да има никакъв проблем ", разяснява Тодоров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР