Обикновено суровото пилешко месо има нормален розов цвят, но може

...
Обикновено суровото пилешко месо има нормален розов цвят, но може
Коментари Харесай

Внимание, пилешките гърди с бели ивици се оказаха много вредни СНИМКИ

Обикновено суровото пилешко месо има естествен розов цвят, само че може да сте забелязали бели линии на пилешките гърди. Ако е по този начин, евентуално сте се чудили дали тези линии са естествени. Проучване на Университета в Болоня допуска, че тези бели линии могат да значат нещо доста по-сериозно, в сравнение с осъзнаваме.

Ние от постоянно се интересуваме от това какво би трябвало да вършиме и не би трябвало да ядете. Ето за какво в този момент споделяме тези открития с вас. Именно по тази причина преди време от  ви показахме .

Проучването на италианските специалисти откри, че части месо с линии са по-тлъсти от естествените, постоянно надвишаващи естественото наличие на мазнини с 224%.

Поради това откривателите считат, че линиите са резултат от нови техники за развъждане на кокошките, които се употребяват, с цел да оказват помощ на пилетата да порастват по-бързо и да получат повече телесно тегло от естественото. Това също може да е симптом на мускулно разстройство, постоянно срещано при хибридни птици.

Както демонстрира изследването, спрямо преди 50 години, пилетата и пуйките към този момент порастват с до 6 кг за половината от времето, належащо преди и се продават на два пъти по-голямо от телесното си тегло.

Това е явно при пилета, които се слагат на високо енергийни диети, които постоянно са богати на в допълнение масло от домашни птици, ненаситени скотски мазнини. Много от тези практики са довели до запълване на търсенето на птици през последните години, като месото от гърдите им става изключително известно в Европа и Северна Америка.

За страдание, тези практики могат да доведат до мускулно разстройство при птиците, което води до понижаване на мускулите, защото мазнините се усилват, както се вижда при пилешки гърди с бели линии.

Проучването също по този начин твърди, че пилешкото месо е изгубило част от хранителната си стойност през годините, което усилва опасенията, че белите линии значат, че месото последователно губи функциониращи протеини.

Въпреки това изследването твърди, че белите линии са засегнали единствено към 12% от филетата, тъй че е мъчно да се създадат заключителни връзки.

Като цяло се смята, че месото с бели райета е безвредно за ястие, макар че има още един минус: усетът. В съпоставяне с по-здравословните пилета, месото може да бъде по-твърдо, постоянно се назовава „ дървесни “. Смята се също, че има по-малко усет и не всмуква доста добре марината.

В последна сметка, белите линии може да не са най-хубавият PR за месната промишленост. Според едно изследване към половината от потребителите са декларирали, че няма да си купят „ раирано ” пиле. Отбелязано е, че филетата с бели линии наподобяват по-тлъсти на тип. Ако тези линии в действителност са били резултат от нови техники за развъждане, с цел да създадат месото по-достъпно, то тогава сигурно щеше да се обърне.

В последна сметка, до момента в който би трябвало да се създадат повече проучвания, с цел да се дефинира какво тъкмо въздейства на месото и какви са дълготрайните последствия както за птиците, по този начин и за потребителите, линиите евентуално не са добра вест за птицевъдството като цяло.

Хората ще спрат да купуват това, което мислят, че не е безвредно и няма директни пътища, когато става въпрос за обезпечаване на здравословна храна на огромни групи от хора.

Какви необикновени неща забелязвате когато купувате месо? Споделете мислите си с нас в мненията! / jenata.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР