Обикновено приемаме благодарността като начин да бъдем по-щастливи и по-оптимистични,

...
Обикновено приемаме благодарността като начин да бъдем по-щастливи и по-оптимистични,
Коментари Харесай

Как да отгледаме финансово отговорни деца?

Обикновено одобряваме благодарността като метод да бъдем по-щастливи и по-оптимистични, само че съгласно науката оценяването на хубавите неща в живота има доста по-голям смисъл.

Съзнателното упражняване на признателност потвърдено оказва помощ да спим по-добре, да направляваме разноските си и даже да бъдем по-търпеливи.

И явно тази елементарна, само че могъща процедура може да бъде потребна и в друга непредвидена област. Благодарността е главната загадка съставна част, в случай че желаете да научите децата си да бъдат финансово виновни, твърди финансовият специалист Елън Рогин в публикация в блога на TED Ideas.
 Как да станете по-богати от своите родители: 7 съвета
Как да станете по-богати от своите родители: 7 съвета

Живейте без задължения, мислете първо за вашите финанси

Най-силните уроци, които родителите преподават, постоянно са без думи.

Финансовите специалисти се сплотяват към мнението, че родителите играят решаваща роля в определянето на това по какъв начин децата им ще боравят с парите по-късно в живота. Влиянието им не е обвързвано единствено за експлицитните уроци, които те предават за икономисване и разноски, написа Inc.com.

Родителите оказват въздействие и върху подсъзнателните убеждения за парите, които оформят бъдещето на децата им. Например, че парите ще решат всичките им проблеми или противоположното, че притежаването на доста пари прави индивида неприятен.

Голяма част от тези вярвания се образуват от средата, в която сме израснали и опцията да следим по какъв начин родителите ни боравят с парите. Ако мама и баща постоянно са били захласнати от това дали съседите са впечатлени от последната им нова блестяща покупка, това ще остави отпечатък и върху вас (вероятно в по-лоша тенденция, настояват психолозите). Ако постоянно слушате, че богатите хора са гадни и егоистични, най-вероятно ще се почувствате необичайно, в случай че самите вие станете богати.
 Задължителните неща, на които би трябвало да научите децата си за парите
Задължителните неща, на които би трябвало да научите децата си за парите

По-добре започнете от рано

Според Рогин има най-малко едно просто нещо, което родителите могат да създадат умишлено, с цел да оформят схващанията на децата им за парите за по-добро. Възпитавайте признателност у децата ви, по този начин поставяте основите за бъдещата им финансова отговорност и триумф.

Как благодарността прео формя убежденията ни за парите

" Един от най-хубавите способи да намалите равнищата на безпокойствие за парите е да се фокусирате върху това, за което сте признателни ", изяснява Рогин. Тя ползва този метод и към личното си семейство, до момента в който децата й са дребни. Всяка вечер всеки член на фамилията би трябвало да показа 5 неща, за които е признателен.

Този обред преди лягане като че ли няма директна връзка с парите, само че подтиква децата да съпоставят материалните си стремежи, тъй че в случай че някой ден се замогнат, да бъдат задоволени от това, което имат, а не непрекъснато, мизерно да се напъват за повече - печален, само че постоянно срещан краен резултат, както множеството от нас са забелязвали.
 Лични финанси: 6 казуса на младото потомство
Лични финанси: 6 казуса на младото потомство

Повечето от тях не са били познати на родители им

Благодарността също " насочва вниманието ни към това, което желаеме, вместо към това, което не желаеме, и насочва нашето мислене (далеч) от дефицита ", отбелязва Рогин.

Мисленето за парите като за опция, от която да се възползваме, а не като проблем, от който би трябвало да се опасяваме, дава на децата ни по-солидна основа за създаване на сполучливо финансово бъдеще.

В това видео може да чуете още няколко здравословни съвета за парите, които може да внушите на децата ви:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР