Обикновени граждани от София успяха да разкрият крадец след собствено

...
Обикновени граждани от София успяха да разкрият крадец след собствено
Коментари Харесай

Столичани разкриха крадец преди полицията

Обикновени жители от София съумяха да разкрият апаш след лично следствие и благодарение на обществените мрежи. При това преди полицията.

Крадецът е мъж, който обикаля входовете на три столични квартала. Маниерът му на всички места е идентичен - ревизира дали стопаните са оставили отключено. Първо е записан от камери да влиза в жилището на младо семейство от " Манастирски ливади ".

До сряда същият човек е записан от камерите на още два жилището - в кварталите " Младост " и " Лагера ".

Тримата пострадали споделят фрагментите във " Facebook ". Така стартира следствие, което открива, че причинителят е еднакъв. Отново в обществената мрежа крадецът е разпознат от негов съсед.

24 часа след последния опит за грабеж в " Лагера " пострадалите, благодарение на останалите консуматори на групата " Забелязано в София ", към този момент имат и адреса на крадеца, плюс информация за роднините му и фейсбук профила му. Оказва се, че той живее в кв. " Редута ", споделя се Йордан. Съсед от близка къща също удостоверява, че индивидът от записите на охранителните камери е въпросният Йордан. И неотдавна е излязъл от пандиза.

Един от пострадалите - Любомир Коцев, е качил първи клип с крадеца във " Facebook ". Той споделя, че го снимал благодарение на камера, инсталирана на звънеца, която се включва при всяко придвижване. Много хора го попитали от кое място и какви камери да си купят, с цел да се защитят. Той признава, че не е подал тъжба в полицията, само че даде обещание да подаде.

От полицията обявиха, че причинителят към момента се търси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР