"Обидно ми е!".Така бившият министър на културата и настоящ председател

...
"Обидно ми е!".Така бившият министър на културата и настоящ председател
Коментари Харесай

Вежди Рашидов не е избран за академик на БАН: Обидно ми е!

"Обидно ми е! ".

Така някогашният министър на културата и сегашен ръководител на парламентарната комисия по просвета Вежди Рашидов разяснява пред Епицентър.бг новината, че не е определен за учен на Българска академия на науките.

Но последното разглеждане на номинациите Рашидов е бил показан от акад. Людмил Стайков и за него не е имало никакви отрицателни оценки, само че при гласуването не е събрал нужните 2/3 от гласовете.

Вежди Рашидов кандидатства в една и съща категория Изкуство с писателя проф. Боян Биолчев, който също не получил утвърждението на актуалните учени на Българска академия на науките.

"Обидно ми е! Представил съм цялата си биография, направил съм повече от 50 изложения по целия свят, само че очевидно не съм оценен в личната си татковина ", сподели с оскърбление Рашидов.

Това е второто му кандидатстване за най-високата академична купа у нас. "Предишния път се отхвърлих. Не желаех да влизам в университетските среди. Но този път одобрих в памет на акад. Светлин Русев, който предложи моята кандидатура. Тя беше подкрепена от 16 учени, 5 университета и всички креативен съюзи у нас, което за мен беше чест! ", съобщи Рашидов, който през днешния ден отлетя за Барселона, за разкриване на следващата си галерия в чужбина.

Проф. Аксиния Джурова също не е събрала 2/3 от грасовете в категория Изкуствознание.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР