Обидно и неприемливо е провалянето на ключови преговори от страна

...
Обидно и неприемливо е провалянето на ключови преговори от страна
Коментари Харесай

Лекари и фармацевти се обидиха, че ги оставили на входа на НЗОК

Обидно и недопустимо е провалянето на основни договаряния от страна на Народно събрание на НЗОК.

Това декларират от Българския лекарски съюз и показват, че не са били признати от Народно събрание на Здравната каса на днешната среща , на която са били поканени. След като представителите на съсловната организация са чакали извън 20 минути и не са били признати, те са напуснали постройката на НЗОК.

Вероятно членовете на Народно събрание на НЗОК (д-р Александър Златанов - Председател-МЗ, Людмила Петкова - МФ, Мария Беломорова - Министерство на здравеопазването, Румен Спецов - Изп. шеф на Национална агенция за приходите, доктор Иван Кокалов - КНСБ, Теодор Василев - КТ " Подкрепа ", проф. доктор Красимир Гигов - БЧК, Мария Петрова - ССИ, адв. Христина Николова-СРБЗ) се изживяват като властелини на парите на здравноосигурените жители, акцентират от лекарския съюз.

Те напомнят, че според член 5 от ЗЗО - Задължителното здравно обезпечаване се реализира на правилата на: гласност в активността на НЗОК и обществен надзор върху осъществяваните от нея разноски.
 БЛС желае планове и не приема налагане на правила от Касата
БЛС желае планове и не приема налагане на правила от Касата

Има подозрения за преразпределение на пари

Припомняме, че в края на предходната седмица за работа със Здравната каса. Тогава от съюза категорично подчертаха, че поставят подписите си " напред " и дават период от две седмици, с цел да видят действителни дейности от страна на институциите.

Фармацевтите желаят почтено заплащане, желаят възстановяване на НЗИС - национална здравноинформационна система, с която проблемите били по-скоро организационни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР