Обичаят е варварски. На младите момичета и жени им отстраняват

...
Обичаят е варварски. На младите момичета и жени им отстраняват
Коментари Харесай

Варварски обичай. За да не усещат удоволствие при полов акт.


Обичаят е безчовечен. На младите девойки и дами им отстраняват клитора, с цел да не изпитват наслаждение при сексуален акт. " Да си обрязана е като да живееш в мъртво тяло ", споделя една от жертвите на този жесток обред.

Дълго време Шадиа Абделмонейм била в потрес и не можела да се довери на никого. След раждането на третото ѝ дете, още до момента в който е била под анестезия, акушерката я обрязала. Жената от Судан, която през днешния ден живее в Германия, си спомня чудесно оня ден:

„ Исках да отида до тоалетната, само че нещо не беше наред. Не можех да ходя, изпитвах мощна болежка. След като разбрах, какво са ми сторили, изпаднах в потрес. Акушерката беше изрязала всичко, след което ме бяха зашили. Не знаех какво да сторя. “

Шадиа – активистка, бореща се против обрязването и за правата на дамите в родината си Судан – тогава била на трийсет и няколко години. Тя си спомня паническия боязън, който по-късно изпитвала за трите си дъщери, които не изпускала от очи.

Нужда от здравна помощ

„ Как е допустимо жена да аргументи на друга жена сходно нещо ", пита Шадиа със сълзи на очи. И прибавя: „ Да си с обрязани гениталии е като да живееш в непознато тяло. “
Редакцията предлага
През 2015 година тя идва в Германия, а в берлинския медицински център Desert Flower ѝ оферират помощ. Жената фактически се нуждаела от нея, защото продължавала да страда от последствията от обрязването.

Доктор Корнелия Щрунц съветва жертвите на такива осакатявания. „ Много дами след обрязването не могат да уринират, някои от тях задържат и кръв по време на менструацията, а в някои случаи не могат да водят и естествен сексуален живот. Възможно е да се получат и затруднения, които заплашват живота им.

Все повече млади девойки са застрашени

Шадиа знае, че този безчовечен бит съществува и отвън Африка и Азия. Има да вземем за пример фамилии, които викат от чужбина дами и им заплащат пътните разноски, с цел да извършат обрязването в Германия.

Над 17 000 са застрашените девойки в Германия, а техният брой непрекъснато нараства поради пристигналите през последните години бежанци от разнообразни африкански и азиатски страни, в които се практикува този бит.

И въпреки че в Германия обрязването е неразрешено, в доста фамилии ритуалът се прави. Шадиа следи във Фейсбук-групи разговорите сред дами, които споделят угриженост, че дъщерите им следва да бъдат обрязани.

Хората са зле осведомени

Тези фамилии би трябвало да бъдат по-добре осведомени, счита Шадиа. „ Ако знаят, че може да изгубят разрешението си за престой в Германия или даже да влязат в пандиза, несъмнено биха се замислили дали да правят този безчовечен обред. В това отношение Германия би могла да направи доста повече от досегашното “, прибавя тя.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР