Обичате ли локум? На какво ви напомня? Обикновеният локум вече

...
Обичате ли локум? На какво ви напомня? Обикновеният локум вече
Коментари Харесай

Жената от кутията с ЛОКУМ: Вижте как изглежда Цонка днес!

Обичате ли локум? На какво ви припомня? Обикновеният локум към този момент 45 години се продава с лика на една българка, която държи кошница с жълти рози, споделя bTV.

През пролетта на далечната 1963-та година едно 17-годишно момиче от село Каравелово бере рози край дома си. И не допуска, че този момент ще остане в историята.

„ Някакъв празник имаше.

И имаше един фотограф – бай Георги, работеше в „ Балкантурист”. И може би подбираше девойки – пристигна, помоли ме, тогава за мен е било нещо доста! И в розите ме снимаха”, спомня си Цонка Димитрова.

Няколко години по-късно Цонка за първи път вижда лика си на кутия елементарен локум в локалния магазин.

„ Изненадах се доста. За мен беше горделивост, тъй като тази фотография и до ден-днешен се разнася из целия свят. Ето, дребният ми внук споделя: Бабо, аз се гордея, тъй като фотографията ти я има из цяла Англия”, добавя тя.

Славата на момичето с розите от кутиите с локум обикаля цялата страна.

„ Отивахме във Вършец на отмора и взехме решение да останем във Враца. Искахме да спим в „ Балкантурист”, с другари бяхме. И отиваме на регистратурата и дамата споделя – няма места. Аз не желая да съм нахална, само че неговият другар, майтапчия човек беше и се обърна към нея и вика: Ейй, каква хубава жена сме ви дали да краси тука „ Балкантурист” и вие да не ни намерите място. За нула време ни откриха места”, уточни още Цонка Димитрова.

Но най-ценно за нея е признанието на брачна половинка й Димитър. „ Няма човек, който да не се гордее. Аз без нея съм кръгла нула! Признавам си го”, споделя той.

Заедно са от 50 години. А Димитър още си спомня първата си среща с младата розоберачка.

„ Една изцяло чиста госпожица, в същинския смисъл на думата. Напълно чиста госпожица, която беше недостъпна. И пламна една същинска обич към този момент, която беше доста чиста”, споделя Димитър.

Двамата пазят фотографията в полето с рози като безценен спомен към този момент 45 години.

„ Съжалявам единствено, тъй като и до ден сегашен най-малко не пристигнаха едно благодаря да ми кажат. Нищо, знаете ли какво значи нищо! Нито аз съм разрешила да ми взимат облика, нито нищо”, приключва Цонка.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР