Обичате ли косата си след боядисване, сешоар и изобщо всяка

...
Обичате ли косата си след боядисване, сешоар и изобщо всяка
Коментари Харесай

Детокс и за косата – спасение за слабите и тънки кичури

Обичате ли косата си след боядисване, сешоар и въобще всяка една процедура във фризьорския салон?

Отговорът на този въпрос без подозрение е позитивен, само че всички тези третирания, на които постоянно я подлагаме, най-вероятно ѝ предизвикват повече щета в дълготраен проект.

“Жените отделят толкоз доста време и средства, с цел да защитят кожата си и да се погрижат за здравето ѝ, само че не поставят задоволително старания, с цел да създадат същото за косата си, ” споделя доктор Дейвид Х. Кингсли, експерт по здравето на скалпа и косата. “Прекаляването със стайлинга и процедурите може да докара до загуба на размер, раздробяване, загуба на искра и цвят, и най-много цъфтежи. ” А всички тези проблеми ни слагат в един обаян кръг, в който косата пораства още по-слаба и тънка.

Как да я спасим? С елементарен детокс в няколко стъпки.

Погрижете се за скалпа си 

Популярно поверие е, че по-рядкото миене на косата с шампоан е по-здравословно за нея. Но в случай че тя е прекомерно мазна и се сплъстява елементарно и бързо, сигурно бихте желали да я миете постоянно, даже всеки ден, в случай че се постанова. Чистият скалп е основен за здравето на косъма и за неговия напредък.

Точно като порите на лицето, фоликулите на космите могат да се запушат с нечистотия, естествено омазняване и останки от стилизиращи артикули. Търсете щадящи шампоани, които съдържат салицилова киселина и цинк, които ще ви оказват помощ да се отървете от мъртвите кафези по скалпа и всичко останало, което може да аргументи пърхут.

Вместо да прекалявате с продукта, нанесете първо над челото, а по-късно продължете надолу към тила. Горната част на косата е по-плътна и нормално се омазнява по-бързо, по тази причина изисква повече разчистване.

 enhanced-buzz-30069-1432666303-7

Намалете топлинното отнасяне

Колкото и защитаващи да са машите, пресите и сешоарите, каквото и покритие да имат, в случай че ги употребявате всеки ден, това ще отслаби и изсуши косата ви, а това води до раздробяване на косъма и загуба на искра. Най-голяма щета нормално нанасяте в последните минути, когато се стараете да изпипате стайлинга и да укротите някой подведен кичур.

Температурата, на която употребявате уредите би трябвало да е междинна – прекомерно високата ще изгори косата, а прекомерно ниската пък постанова повторение на действието върху еднакъв кичур, което води до същия резултат.

Дълбоко разчистване на скалпа за здрава коса

Добавете хидратация  

Когато имате потребност да съживите прекомерно повредената коса, погрижете се за нея с процедура преди измиването. Независимо дали това ще са естествени масла, домашни DIY лечения или ампули от салона и аптеката, един път в седмицата ги нанесете на косата с масажни придвижвания и оставете да подействат най-малко 15 минути. След това измийте както нормално. Търсете артикули със наличие на лайка (която придава блясък), кокос (омекотява), здравец (подсилва) и арганово масло (овлажнява в дълбочина).

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР