Обичаният по цял свят френски пианист Ричард Клайдерман идва в

...
Обичаният по цял свят френски пианист Ричард Клайдерман идва в
Коментари Харесай

Легендарният Ричард Клайдерман идва в България

Обичаният по целия свят френски пианист Ричард Клайдерман идва в България за първите си театрални изяви след насилствена пауза, траяла повече от година заради Covid пандемията. В края на м. май звездата на пианото ще гостува в София и Пловдив за концерти с Оркестъра на Класик ФМ радио по покана на организация „ Кантус Фирмус “.

На 29 май Ричард Клайдерман ще свири за първи път в Града на тепетата в зала Колодрум, а събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2021 година. Началото е 20.00 часа.

Столичната аудитория ще има удоволствието да чуе онлайн сантименталния пианист на 31 май 2021 в зала 1 на НДК от 20:00 ч.

„ Здравей, България! Много съм разчувствуван, че ще изсвирвам още веднъж за Вас “, възкликна Ричард Клайдерман в особено послание към родните почитатели. Пианистът приготвя едно доста особено шоу със селекция от обичани шлагери, нови композиции и аранжименти на типичен произведения.

Изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман стартира през 1976 година, когато  продуцентът Оливие Тусен търси млад пианист за записа на нова пиеса – „ Балада за Аделин “. В лицето на никому незнайния тогава Филип Паже – рожденото име на пианиста, Тусен открива огромния гений, трансформирал се в звезда от международна големина. „ Балада за Аделин “ е продадена в рекордните 22 милиона копия, с което влиза в книгата на върховете на Гинес. Тя е последвана от голям брой албуми с хитови осъществявания на авторски мелодии и аранжименти, които му донасят голяма известност като основател на стила New Romantic. Повече от 40 години животът на Ричард Клайдерман е един безконечен низ от концерти и пътувания по света. До март 2020 година, когато поради международния локдаун, сходно на доста други музиканти по света, той е заставен да размени сцената с онлайн изяви в домашна конюнктура и дейна работа в звукозаписното студио.

Наскоро Ричард Клайдерман разгласява в обществените мрежи нов аранжимент на „ Валс на цветята “ от Чайковски, като специфичен привет за пролетните дни. Ето по какъв начин се обърна той към феновете си.  „ Преди една година ние всички смятахме, че този корона вирус ще трае единствено няколко месеца, и че нашият живот скоро ще се върне към естествения си темп. Уви, сега ние виждаме, че вирусът продължава да участва в нашето всекидневие и другите му разновидности усилват тежестта на тази здравна и икономическа рецесия. Ние, музикантите и артистите, които сме лишени от нашето изкуство на сцената, разпореждаме вяра на имунизациите. Но това, което виждам е, че природата не е наранена по никакъв метод от тази ужасна зараза. В идните седмици ние посрещаме пролетта и завръщането на хубавите слънчеви дни. “
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР