Обичаният от всички Дядо Добри, известен със своето безкористно дарителство

...
Обичаният от всички Дядо Добри, известен със своето безкористно дарителство
Коментари Харесай

Отиде си Дядо Добри – на 103 години

Обичаният от всички Дядо Добри, прочут със своето безкористно дарителство за българската черква, напусна този свят на 103 години. Новината бе доказана от кмета на Байлово Бойко Неделчев.

Добре Димитров Добрев, който знаем като просто като Дядо Добри – е роден на 20 юли 1914 година в село Байлово. Живеейки в последна беднотия, той подарява всички пари, които събира пред църковните врати, за възстановяване и поддържане на доста християнски храмове в страната.

Добротата, скромността му, аскетичният му метод на живот и дълбоката благотворителност се възприемат от мнозина като извънреден духовен модел в актуалното ни общество. Заради лишенията на които непринудено се подлага, мощната религия в положителното, чистите си и откровени дейности, и вярата, която дава на обезверените, старецът постоянно беше именуван „ жив светец “.

Години наред Дядо Добри посвети на това да оказва помощ, без да желае нещо в подмяна.

Утре тялото на Дядо Добри ще бъде изложено за поклонение в църквата на родното му село Байлово. Погребението му ще е в четвъртък, оповестява „ Дарик “.

За нас остава образеца на неговия преклонен живот и устрема постоянно, на всички места и във всичко да бъдеш добър човек.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР