Обичаните рок музиканти от ФСБ се събират за първи клубен

...
Обичаните рок музиканти от ФСБ се събират за първи клубен
Коментари Харесай

ФСБ с първи клубен концерт в България

Обичаните рок музиканти от " ФСБ " се събират за първи клубен концерт след повече от 40 години креативна активност. Датата е 3 април, а концертът - извънреден. Единствената българска група с премия " Грами " ще се качи на сцената на " София лайв клуб ", по покана на домакините.

" ФСБ " е основана през 1975 година от трима музиканти, преди малко приключили НМА и поели по пътя на своите музикални хрумвания и фантазии. Румен Бояджиев - синтезатори и вокал, Константин Цеков - клавишни и вокал, и Александър Бахаров - бас китара и вокал, са пионерите на прогресив рока в България, оставили ярка диря в известната музикална просвета у нас. През 1979 година триото става квинтет с привличането на Иван Лечев - китара и цигулка, и Петър Славов - барабани, и се трансформира в знак на висок професионализъм.

След многочислени издадени сингли и албуми, хиляди концерти, участия в международни рок фестивали, рок клубове, филми и музикални стратегии, музиката на " ФСБ " звучи все по този начин настоящо, не губи своята значителност и обръщение.

През годините музикантите получават доста влиятелни награди, които не престават да потвърждават изказванието, че са все по този начин " Високо, високо, високо "... През 1990 година получават и статуетката на " Грами " (съвместно с Хосе Фелисиано).

Днес, още веднъж трио, Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев побеждават на концертната сцена със своя безподобен музикален почерк. " Всеки би трябвало да прави това, което може най-добре. Ние можем да сътворяваме музика, да я изпълняваме пред хората, които имат нужда от " глътка въздух " и нематериалност. И това вършим! Рокът е един от гласовете на истината, автентичен и почтен. Така ние съблюдаваме публичния контракт за споделените полезности и се радваме на чистата сила, която нашата аудитория ни връща! "

Билети може да се намерят в мрежата на eventim.bg и билетните каси по 50 лв. и няма да се продават на място. Събитието е без резервации и се предлага по-ранното идване в клуба.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР