Обичаме българския език и литература, така са се обърнал студенти

...
Обичаме българския език и литература, така са се обърнал студенти
Коментари Харесай

Студенти от Анкара към Йотова: Обичаме българския език и литература

" Обичаме българския език и литература ", по този начин са се обърнал студенти от Анкарския университет към вицепрезидента Йотова по време на визитата й в Турция, осведоми прессекретариатът на държавния глав а.

Обичаме българския език и литература – с тези думи посрещнаха вицепрезидента Илияна Йотова студенти в катедрата по български език и литература във факултета " Език, история и география " на Анкарския университет. Около 70 студенти са избрали компетентност " Български език и литература ",  образованието по която е 4 години.

В диалога участваха ректорът на Анкарския университет проф. доктор Недждет Юновар, управлението и преподаватели във факултета по език, история и география. На срещата бяха разисквани опциите за задълбочаване на просветителния продан сред българските университети и Анкарския университет. Общо беше мнението, че учещите български език и литература са най-хубавите посланици на България в Турция.

Вицепрезидентът Йотова посочи растящия интерес към проучване на български език в Турция, като даде образец с българските учебни заведения в Одрин и Истанбул.

Книги с българска лирика подари вицепрезидентът на студентите.

Ректорът получи като подарък книгата " Приказка за България “ на Румен Мано
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР