Обичам оръжията и стрелям доста добреСпоред много съвременни философи и

...
Обичам оръжията и стрелям доста добреСпоред много съвременни философи и
Коментари Харесай

Амбър Хърд: Бисексуалността ми дава избор

Обичам оръжията и изстрелвам сносно


Според доста модерни философи и културни коментатори супергероите са нашата репрезентация на божественото и свръхчовешкото в една съвременна ера, лишена от религиозни облици и претекстове

 17_amber-heard-hot  17_amber-heard-7  17_amber-heard-6  17_amber-heard-5  17_amber-heard-4  17_amber-heard-3  17_amber-heard-2  17_amber-heard-1
Амбър Хърд е една от най-горещите млади актриси на англоезичния свят и съставлява превъзходна и скандално секси експортна стока от Тексас. От просторите на големия и добре въоръжен каубойски щат, Амбър покори върховете на Холивуд. Тя се снима от средата на предишното десетилетие и потвърждава себе си с дребни функции в North Country и Alpha Dog. По-късно прави основна роля в All the Boys Love Mandy Lane.

Хърд притегля вниманието на по-широката аудитория с изявата си в екшън комедията “Ананас експрес ”. Еротичното електричество, което излъчва Хърд пък най-силно се вижда в градския трилър “Информаторите ” по предизвикателния разказ на провокативния занаятчия Брет Истън Елис. Амбър е чудесна и в “Зомбиленд ”, The Ward на именития Джон Карпентър, Drive Angry и The Rum Diary. Печели пари и авторитет с участията в Magic Mike XXL и The Danish Girl.

В персонален проект тя нашумя с признанието, че е бисексуална, приключилия със скандал брак с Джони Деп и аферата с милиардера Илон Мъск. Таблоидите обичат нейните изцепки, само че тя избира да приказва за кариерата си и като класическа холивудска демократична звезда да алармира морални добродетели с редица благотворителни акции и прояви на характерен звезден обществен активизъм.

Тази година тя е ужасно заета и взе участие в три кино лентата – “Нейният мирис ”, “Гъли ” и комиксовата суперпродукция “Аквамен ”.


– Амбър, Вие сте една от звездите в комиксовия екшън “Аквамен ”, който излиза в края на годината. Как се чувствате като част от супергеройската просвета, която от няколко години тотално господства комерсиалното кино?
-Да вземам участие в “Аквамен ” беше извънредно прелестно премеждие и прекарване. Винаги съм харесвала големите филми с доста специфични резултати, които те отдалечават от действителността и ти дават вълшебен ключ към други и толкоз разнообразни светове. “Аквамен ” е обилен и развлекателен филм, който ще допадне на доста хора и аз съм сигурна, че ще се показа ужасно добре в кината. Толкова доста професионализъм и гений са вложени в този план. Средата, декорите, атмосферата, гримът, резултатите, звуковия декор, музиката… “Аквамен ” е героичен театър, героична приказка, въодушевена от антична митология. Много се гордея с моята героиня Мера. Надявам, се че тя ще стане фаворитка на публиката.

– На какво се дължи тази световна фикс идея по филмовите супергерои?
– Супергероите са част от античната човешка митология, фокусирана върху нашето групово предпочитание да се оправим с всички проблеми, да надскочим естествените си ограничавания и да се докоснем до боговете. Според доста модерни философи и културни коментатори супергероите са нашата репрезентация на божественото и свръхчовешкото в една съвременна ера, лишена от религиозни облици и претекстове. Толкова доста хора са разочаровани от действителността и непрекъснато виждат отрицателни събития, чиито резултат е засилен от интернет културата и 24-часовото покритие с вести от целия свят от самото начало. Създава се чувство за непрекъсната рецесия и паника, за проблеми без решение. Супергероите оферират излаз от тази реалност. Те са метафора на нашето предпочитание да бъдем всесилни и да можем да раздаваме правдивост, да можем да летим, да скачаме като че ли гравитацията не съществува, да подвигаме камиони и да наказваме неприятните. Комиксовите супергерои откриха своето най-масово и печелившо изражение точно в огромните студийни филми. Защото през днешния ден в Холивуд бюджетите са големи и потенциала за основаване на фантастични светове и персонажи е величествен. Тези филми костват по 150-200 милиона $ всеки, цялостни са с механически чудесии и хората знаят, че е наложително да бъдат гледани на допустимо най-големия екран с безупречна звукова система и в компанията на семейство и другари. Комиксовите супергерои на кино работят като фикционални обединители на хората в една все по-разединяваща обществена обстановка.

– Но какво се случва с по-малките филми, които остават в сянката на блокбастърите?
– Независимите, авторски филми с дълбоки психически портрети са моя пристрастеност и са доста значими, само че това не значи, че аз не мога да открия очарованието в един зрелищен филм с доста резултати и образни фойерверки. Особено когато е част от тази нова културна наклонност. Но място за качествено арт кино постоянно ще има. Светът е цялостен с прелестни фестивали и кина, насочени към авторските творби. Аз постоянно вземам участие в сходни планове и ще продължа да поддържам смелото без значение кино.

– Вие сте от Тексас. Може ли да бъде избрана като типичното тексаско момиче?
– До известна степен. Имам доста мъжки черти. Аз съм момичето на баща. Обичам оръжията и изстрелвам сносно, а това си е напряко тексаски архетип. Тук всички са запалени по огнестрелните оръжия и имат по няколко. Щатът е сносно въоръжен, меко казано. Някои къщи са снабдени с цялостен боеприпас. Нищо общо с Европа, да вземем за пример.

– Скандализирахте доста хора с изповедите за своята половост. Как се почувствахте тогава?
– Трябваше да го сторя. Когато осъзнах, че съм станала разпознаваема и имам присъединяване във образуването на публичния диалог като лице от огромния екран, взех решение да работя. С оглед на достъпа до медиите, с който разполагам трябваше да се запитам дали не съм част от казуса с отношението към хората с друга половост. Милиони крепко работещи и плащащи налози американци са лишени от права и не се усещат равни със своите съграждани. Човек би трябвало да се замисли какви са факторите това да бъде по този начин. Много хора ме предизвестиха, че като кажа, че съм бисексуална и ще бъда третирана по-зле в Холивуд. Вече нямало да ме одобряват като класическа хубавица, подобаваща за основни женски функции. Но аз трябваше да пожертвам и да приказвам. Това е моят живот. Иначе аз нямам никакъв проблем с бисексуалните връзки. Излизала съм с дами и мъже. Бисексуалността ми дава избор, моята полова ориентировка и еднаквост не е някаква смешка или eвтин медиен трик.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР