Обичам клишето, че когато едно момиче иска да смени прическата

...
Обичам клишето, че когато едно момиче иска да смени прическата
Коментари Харесай

Защо толкова ни е страх да сменим цвета на косата си?

Обичам клишето, че когато едно момиче желае да смени прическата си, това значи, че желае да промени нещо в живота си. Да, по-лесно ни е да стартираме смяната извън във вътрешността, само че от време на време нямаме потребност от нея, с цел да „ рестартираме “ било то живота си, било то външния си тип. А и от време на време новият сезон е задоволителен мотив да сменим нещо в него. Разбира се, най-лесно е да стартираме с косата, изключително в случай че има накъде да се съкратява. Сякаш обаче с цветовете сме по-страхливи. И това го споделя една русокоска, която няколко пъти се е опитвала да се раздели с обичаното си русо, с цел да се върне към него още по-категорично. Всеки път.

Дали ще ми отива?

Мисля, че това е един от главните въпроси, който си задаваме, когато се появи желанието за смяна на цвета, тъй като от време на време косата е толкоз къса, че това е единственият метод да внесем многообразие в прическата си. Особено в случай че желаеме нещо по-дръзко като огненочервени нюанси или се колебаем дали да не преминем от русокоски в тима на брюнетките. Но от време на време няма по какъв начин да бъдем сигурни, до момента в който не опитаме, тъй като в боядисването на косата, в последна сметка, няма нищо необратимо. Да, може да коства малко повече багра, повече време, повече самообладание и постоянно може да бъде за сметка на здравината на косата, само че по кое време това може да бъде спънка за едно момиче, в случай че е решило да пристъпи към някаква смяна.

Трудно ли ще я подкрепям?

Започнем ли един път с боядисването, ще би трябвало да се грижим за цвета си. Особено в случай че той е по-специфичен като светлорусото или аленото, които изискват ежемесечна поддръжка. Разбира се, в случай че изберете цвят, който е по-близък до вашия натурален или се разграничава с няколко тона от предходния, който сте имали, можете да се боядисвате малко по-рядко, само че сигурно ще би трябвало да освежавате цвета си. Но имам и една добра вест, в случай че не обичате да прекарвате дълго време в салоните за хубост като мен, тъй като аз неотдавна открих боята за коса Garnier Olia, която мога да употребявам сама вкъщи. Важно е да отбележа, че преди да започнете боядисването, би трябвало да си набавите нужните аксесоари – гребен, купичка, защитна перелина, както и часовник и забрадка. Смесете с четка оксиданта и крем боята в купа и нанесете сместа върху косата. И в случай че не се чувствате сигурни в себе си, се обадете на най-хубавата си другарка да удари едно рамо с четката, макар че боята се нанася доста елементарно с помощта на кремообразната си текстура.



Много ли ще повреди косата ми?

Фризьорите обичат да споделят, че красива е хубавичко коса, и са прави, само че това не значи, че даже и боядисана не може да бъде такава. Например, Garnier Olia е основана на основата на комплекс от съсредоточени растителни масла от камелия и слънчоглед, които не просто подхранват косата, само че обезпечават и оптимално оцветяване на косъма. В комплекта ще откриете и еликсир, който също е обогатен с масла и който резервира влагата в косъма, с цел да му придава копринена мекост и огледален искра. Ако имате измиващи артикули и маска за боядисана коса също няма да ви е мъчно да запазите здравината на косата си, тъй че самоуверено пристъпете към новия цвят. Лято е, започнете го на чисто!

 

С поддръжката на Garnier Olia

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР