Обгърната в мистика, Исландия не е само страната на приказните

...
Обгърната в мистика, Исландия не е само страната на приказните
Коментари Харесай

Мистичен хотел изникна върху поток от лава

Обгърната в мистичност, Исландия не е единствено страната на приказните елфи и тролове. Тук неотдавна отвори порти хотелът с най-вълнуващия дизайн в света. The Retreat, дълго чаканото петзвездно украшение на ръба на Синята лагуна на Исландия, отвори вратите си първо за архитектурния уебсайт architecturaldigest.

Неслучайно назовават Синята лагуна едно от чудесата на света. А една от най-популярните атракции в Исландия е неповторим геотермален източник, чиито ирисовосини води имат лековити и релаксиращи свойства. Затова още през 2014 година тя притегли над 700 000 гости.

Но през днешния ден, с откриването на първия петзвезден хотел на лагуната, нещата стават още по-вълнуващи. Особено за тези, които могат да си го разрешат. Retreat е първият и единствен петзвезден хотел в края на лагуната. Познавачите го разказват по този начин - разкош от 62 жилището с под земята СПА център, който има пряк достъп до лагуната. С „ влажен ” исландски ресторант и безграничен достъп до околния пейзаж. Това е по-скоро дестинация, в сравнение с единствено хотел.

Съвременната ъглова постройка, проектирана взаимно с Basalt Architects, се влива в красивия пейзаж на полуостров Рейкявик. Всъщност хотелът е издигнат върху 800-годишен поток от лава. Процесът на създаване обаче не минава безпроблемно. " Не можеш да схванеш какво ще разкрие самата лава, до момента в който не я разкопаеш ", споделят строителите. Част от лавата е толкоз зрелищна, че архитектите я включват в дизайна.

" Трябва да сте готови да измененията дизайна си и да го адаптирате към природата. Понякога би трябвало да спрете и преосмислите всичко ", споделят те. В доста връзки дизайнът на комплекса е импровизация - той самоуверено имитира околния ландшафт с елементарни, неутрални форми - дълбоки сиви столове, дървени ламперии и елегантни осветителни тела.

Идеята е да се вдъхновите от формите, цветовете и моделите на пейзажа. В ресторанта Моss ви чака апаратура на стената, още веднъж основана на лавата. Неин създател е исландската художничка Ragna Róbertsdóttir, а във фоайето на хотела са изложени керамични произведения от сбирката в Исландския музей на дизайна и изкуството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР