Обезщетението на организаторите на Уимбълдън след отмяната му поради пандемията

...
Обезщетението на организаторите на Уимбълдън след отмяната му поради пандемията
Коментари Харесай

Ясно е колко милиона обезщетение взима Уимбълдън

Обезщетението на уредниците на " Уимбълдън " след анулацията му заради пандемията с ковид е най-малко 100 милиона паунда, оповестява " Таймс ". През седмицата уредниците реализираха видеовръзка със чиновниците си, с цел да обяснят какво е ситуацията, като разчитат и на 40 милиона лири остатък в бюджета си.

„ Разбира се, че е прелестно, че имаме застраховка и тя ще помогне. Тя обаче не взема решение всички проблеми “, показа Ричар Люис, началник на The Lawn Tennis Association (б.а управителното тяло на британския тенис).

„ Оптимистът в мен има вяра, че ще има американско турне на хард и че ще се проведат огромните шампионати в Монреал и Торонто. Що се отнася до Уимбълдън, още от февруари си мислех, че обстановката е 50/50. Още тогава беше ясно, че светът си има доста по-големи проблеми “, разкри той.

Люис съобщи, че към днешна дата договарянията за финансова помощ на някои играчи и на чиновници на анулираните шампионати са към момента на доста ранен стадий.

От Уимбълдън имаха време до края на месеца да помислят по какъв начин да действат, само че виждайки обстановката, избраха да не рискуват. Успокои ги точно фактът, че финансовите загуби няма да бъдат толкоз огромни, тъй като това е единственият Шлем, който има застраховка за такива обстановки.

Уимбълдън се организира от 1877 година и не се състоял единствено по време на двете международни войни (1914 - 1918 и 1939 - 1945). 134-ото издание на Шампионата ще се организира сред 28 юни и 11 юли 2021 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР