Обезщетение за над 8,5 милиона евро от собствениците на взривената

...
Обезщетение за над 8,5 милиона евро от собствениците на взривената
Коментари Харесай

Жителите на Креведия поискаха обезщетения, заради взривената газова станция

Обезщетение за над 8,5 милиона евро от притежателите на взривената газова станция са поискали локалните поданици на румънската община Креведия, осведоми Диджи24. До момента 81 от засегнатите от детонацията са завели цивилен искове за покриване на вредите.

Прокурорите упорстват за удължение на заповедите за арест на двамата притежатели на компанията притежател на станцията за пропан-бутан, която се взриви.
-->
„ Прокурорът по делото в отдел „ Съдебно-криминални следствия ” изиска удължение на мярката за неотклонение по отношение на двамата обвинени, шефове на комерсиално сдружение, разследвани за осъществяване на закононарушението " съзнателно заличаване, довело до злополучие ", за период от 30 дни, от 6 октомври 2023 година до 4 ноември 2023 година “, се споделя в информация на Главната прокуратура, изпратена до медиите.

Разследващите декларират, че " обвинените, в продължение на минимум три години, систематично предизвикват в границите на компанията оперативна политика с неведнъж нарушение на законовите разпореждания по отношение на осъществяването на доставка, превоз, транспорт и предпазване на пропан-бутан, като всички те се правят за парични цели, като се опълчват на административните решения, прилагани от обществените органи с надзорни и контролни пълномощия по въпроса, и неприемливо абдикират от обикновените правила, които би трябвало да се съблюдават при осъществяване на тази активност ".

От прокуратурата настояват, че вследствие на детонацията в Креведияса починали петима души, 56 са с телесни повреди, шест къщи са изцяло разрушени, 83 къщи са отчасти разрушени. Нанесени са обилни материални щети  на специфичните коли на екипите за намеса и на оборудването им, както и на артикули и материали, ситуирани в радиус от към един километър и половина.

Прокурорите са открили, че по делото има 158 пострадали лица, от които досега са изслушани 90, " на които са нанесени физически, материални и/или морални вреди от действието, за което е постановено наказателно гонене ", написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР