Обещавам да ускорим всички процедури (за изграждането на околовръстния път

Обещавам да ускорим всички процедури (за изграждането на околовръстния път ...

Борисов: Ускоряваме околовръстното на Божурище, за да не пъдим инвеститори.


"Обещавам да ускорим всички процедури (за изграждането на околовръстния път на Божурище – бел. ред.). Веднъж трябва да спасим Божурище, втори път трябва да не отпъждаме инвеститорите." Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на дистрибуционния център на "Юск" в индустриалната зона край София. Това е четвъртият център на датската компания в света, който ще обслужва Югоизточна Европа.

За околовръстния път на Божурище Борисов говори от няколко години, за последно през юни, когато нарежда на вицепремиера Томислав Дончев и на заместник-регионалния министър Николай Нанков довеждащият път до икономическата зоната да се изгради "най-бързо и ускорено". Към момента той все още е само на хартия и думи.

Премиерът отчете "бум на инвестициите в България" на фона на предупрежденията на бизнеса, че кризата в България е дошла.

"За индустрията въпросът дали идва криза не стои. Всъщност кризата дойде", каза Васил Велев, председателя на Асоциацията на индустриалния капитал пред БНР.

За юни НСИ отчете спад на износа с 6.4%, както и спад на индустриалното производство за юни и юли. Стопанската конюнктура за август е на минус 3.1%. За пръв път от много време несигурността изпреварва проблема с човешките ресурси, аргументира се Велев. По думите му от месеци има спад в производството и продажбите в машиностроенето, електротехниката, текстилната и мебелната индустрии.

Източник: mediapool.bg