Обещаните от просветното министерство административни облекчения за учителите при планирането

...
Обещаните от просветното министерство административни облекчения за учителите при планирането
Коментари Харесай

Обещаните административни облекчения за учителите закъсняха

Обещаните от просветното министерство административни облекчения за учителите при планирането на образователния материал, който ще се учи през годината, към този момент са факт. От тази есен учителите ще са освободени от задължението да изготвят годишно тематично систематизиране на материала, което се прави за всеки клас. Промените в съответните наредби обаче се обнародват в " Държавен вестник " едвам във вторник и за доста учебни заведения смяната е след дъжд качулка, тъй като организацията на образователната година е в ход и шефовете към този момент са изискали съответните документи от педагозите. Бавят се и други облекчения - за прошнуроването на документите и за разпечатването на хартия на електронните дневници.

Изготвянето на годишно тематично систематизиране бе наложително за всеки един преподавател. Разпределенията съставляват таблици с посочени тематики, които ще се учат, предстоящите резултати, методите на работа при всяка урочна единица. За общообразователната подготовка и за профилираната подготовка се вършат обособени таблици. Така за преподавател, преподаващ на няколко класа, тежестта за подготовка на разпределенията става огромна.

Според работилите до момента разпореждания годишните тематични разпределения следваше да се показват на шефа на учебното заведение преди началото на образователната година. В някои учебни заведения шефовете към този момент са изискали от педагозите да предадат съответните документи, като крайният период е бил до началото на месец септември, научи в. " Сега ". Така за тези учебни заведения административното облекчение през тази образователна година се оказва несъществуващо. Отпадането на разпределенията като цяло се посрещна със смесени усеща поради опасения от страна на шефовете, че при липса на подобен проект контролът върху образователния развой се затруднява. По този мотив просветният министър Красимир Вълчев прикани системата да работи по-гъвкаво и да не се вкопчва единствено в бумащината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР