Обещаните от премиера Бойко Борисов 100 млн. лв. повече за

...
Обещаните от премиера Бойко Борисов 100 млн. лв. повече за
Коментари Харесай

Между 80 и 100 лв. повече ще вземат полицаите

Обещаните от премиера Бойко Борисов 100 млн. лева повече за Министерство на вътрешните работи ще стигнат за нарастване на полицейските заплати със 80 - 100 лева Това съобщи пред бТВ зам.-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Кузманов. " Това са немного пари за хора, които безпределно са изостанали в заплащането си, каквито са чиновниците на Министерство на вътрешните работи ", съобщи той.

Според Кузманов парите са дадени под изискване - Министерство на вътрешните работи да работи по-добре против контрабандата. Ако това се случи, от 1 януари 2019 година, заплатите ще бъдат увеличени с още 10%, заречен е министър председателят.

Допълнителните пари бяха обещани от Борисов, откакто синдикатите заплашиха, че стачкуват през цялото европредседателство на страната ни. Макар че обещанието спря краткотрайно митингите, то бе подложено на критика от вицепремиера Валери Симеонов. Той назова митингите рекет, съобщи, че решението не е в съгласие с Патриотичния фронт и добави, че даването на още пари на Министерство на вътрешните работи значи те да се налеят в каца без дъно. Полицейските митинги бяха подложени на критика и от различен заместител на Борисов - Томислав Дончев. " И двете изявления са извънредно непрецизни, изключително за хора като вицепремиери, каквито са Симеонов и Дончев. Предполагам, че това е повече плод на страст, тъй като стъпката е доста премислена, парите не се дават абсолютно ", съобщи Кузманов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР