Обещанието на израелския премиер Бенямин Нетаняху да анексира стратегическа част

...
Обещанието на израелския премиер Бенямин Нетаняху да анексира стратегическа част
Коментари Харесай

Русия: Това ще повиши рязко напрежението

Обещанието на израелския министър председател Бенямин Нетаняху да анексира стратегическа част от окупирания Западен бряг на река Йордан може да докара до огромно повишение на напрежението, предизвести Москва в навечерието на планувана среща сред израелския министър председател и съветския президент Владимир Путин, съобщи Франс прес.

Руското външно министерство изрази през вчерашния ден угриженост от предизборното заричане на Нетаняху, обещано няколко дни преди плануваните за 17 септември избори. Според оценките възможното му осъществяване може да докара до мощно повишение на напрежението в района и да навреди на очакванията на дълго чакан мир сред Израел и арабските му съседи.

Израелски политици насочиха рецензии против определения от премиера миг за оповестяване на проектите за анексия. " Нетаняху желае да анексира гласове, не долината на река Йордан. Беше министър председател в продължение на 13 години, за какво още не го е направил? ", попита Яир Лапид от центристката партия " Синьо и бяло ", която съгласно изследванията е наедно с партията на премиера " Ликуд ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР