Обединява ни една мисия – да продължим да променяме нашата

...
Обединява ни една мисия – да продължим да променяме нашата
Коментари Харесай

Кирил Петков: Опитваме да дадем нов път на страната

Обединява ни една задача – да продължим да променяме нашата татковина, с цел да наподобява по този начин, както желаеме да наподобява. Живях много време в чужбина, нагледал съм се на хубави неща и желая по-бързо да ги пренасяме у нас. Това сподели съоснователят на " Продължаваме промяната " по време на онлайн среща с българи в чужбина Даниел Лорер.

Милея и очаквам тази смяна да се случи най-накрая. Първата и най-важна точка е нулева корупция. Тя е гаранция за вярно действие на страната. Друго значимо нещо е овластяването на кадърни и способни хора в администрацията, които да работят за обществото, добави той.

Всички стопански проучвания сочат, че България има капацитет да стане богата страна, само че това не се случва. В последните четири месеца разбрахме за какво – парите изтичат, съобщи съоснователят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Основната ни цел е нулева корупция, тъй като това са едни 8 милиарда, които можем да влагаме назад в страната. Ако вършим това в продължение на 4 година имам вяра, че най-после няма да повярваме по какъв начин наподобява България, уточни той.

Опитваме се да дадем нова посока на България, тъй че всички ние да се гордеем със страната, в която живеем, да се гордеем, че живеем тук, добави Петков.

Първото нещо, което би трябвало да създадем, е да освободим дребния бизнес да работи – без всички разрешителни административни режими. Ако махнем това задължение, бизнесът ще може да работи по-целево. Стандартът на живот зависи от компаниите, които могат да изнасят. Нашата задача оттук насетне е да създадем нашата стопанска система с по-голям капацитет за експорт. Имаме доста ясни ограничения по какъв начин да премахнем корупцията, включтелно антикорупционна организация. Във всяко едно министерство звената за вътрешен одит ще рапортуват непосредствено на тази организация, разяснява Кирил Петков.

Имаме доста работа за извършване в учебните заведения, сподели съоснователят на " Продължаваме промяната " Асен Василев. Методите за образование са остарели, има доста по-съвременни опити, които могат да се употребяват. Висшето обучение също е в много тежко положение. Не на последно място, опазването на здравето е в окаяно положение, като равнището на финансиране като % от брутния вътрешен артикул не е толкоз по-ниско, в сравнение с в другите европейски страни. Просто огромна част от парите се крадат или не се употребяват по предназнаенчие. Това са основни проблеми, които би трябвало да се вършат, съобщи Василев.

Друг огромен проблем е, че 40% от пенсионерите са под равнището на беднотия. Чрез добавките в актуализаицята а бюджета успяхме да ги извадим над това равнище до края на годината, само че това е една доста дребна първа стъпка. Няма по какъв начин да оставим хора, кото са работили по 40 година да живеят с толкоз ниски приходи, акцентира Асен Василев.

В селското стопанство сега субсдиите са изкривени, дават се по неправилен метод. В енергетиката би трябвало да създадем проект по какъв начин да трансформираме енергийните си мощности. Има опция да сенаправят ВЕЦ-ове по Дунав и би трябвало да довършим газовите диверсификации, би трябвало да се достори връзката с Гърция, която ще даде непоклатимост на доставките, уточни съоснователят на " Продължаваме промяната ".

Трябва да се усъвършенства транспортната съгласуваност сред Северна и Южна България, свързаността с Румъния. Пътната мрежа в страната е в окаяно положение, макар милиардните вложения. Трябва да пуснем влакове със 150-200 км/ч, с цел да махнат част от трафика от автомагистралите и да се пътува комфортно и бързо, сподели още Асен Василев.

„ За да подобрим сигурността по нашите пътища, първо Mинистерството на превоза би трябвало да има министър, който не е корумпиран, който знае по какъв начин да чете контракти и по какъв начин да ги разпорежда. Втората стъпка е Агенция „ Пътна инфраструктура “ да мине към Министерството на превоза и да сложим отпред на АПИ някой, който схваща от пътна сигурност и от качество на пътя. Това съобщи през вчерашния ден водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, който дружно с рали легендата Димитър Илиев, лидер на листата на „ Продължаваме промяната “ в Кърджали, взе участие в проява на техники за пътна сигурност и симулации на рискови обстановки на пистата на Академията за пътна сигурност в Сапарева Баня, оповестиха от пресцентъра на „ Продължаваме промяната “.

Кирил Петков даде за образец пътя за Сапарева Баня, който скоро е приключен, само че към този момент няма маркировки, асфалтът е парков. Нагоре към планината, когато вали дъжд аквапланингът е сериозна заплаха. „ Когато приказваме за корупция в инфраструктурата цената не е единствено пари, тя се мери непосредствено в човешки живот. Затова хора като Димитър, на който това му е животът и от това схваща, ще ги включим интензивно в работата по повишение на пътната сигурност и качеството на пътя. Представете си на всяка нова права на автомагистралата някой като Димитър да оцени равнището на осъществяване, освен да мерим какъв брой е пълен асфалтът, а какъв е, каква е маркировката, по какъв начин се отича. Това ще усъвършенства доста нещата “, сподели Кирил Петков.

Петков уточни, че е значимо да стартираме обучение за пътна сигурност още от детска възраст. Според Димитър Илиев сега то е некачествено. Важно е кой го преподава, кой образова учителите. „ Вярвам, че тази смяна ще стане с нашия екип от млади и почтени хора “, безапелационен беше Илиев. Той описа, че се е опитал преди две години да преброи местата с аквапланинг единствено по автомагистралите и те са били над 30. При тях постоянно умират хора. „ Тогава написах писмо до АПИ, те ми дадоха отговор на всяко място по каква причина не може да се оправи и, че са поставили предупредителни знаци и лидерът би трябвало да ги съблюдава. Тоест трансферират топката към водачите “, сподели рали легендата и увери, че едно от първите неща, които ще се стреми да направи е да се отстранен клопките за българските водачи.

Кирил и Димитър демонстрираха на симулатори обстановки като катурване на автомобил и особено демонстрираха значимостта на носенето на колан. На различен симулатор беше показан преден конфликт на автомобил. Целта е водачите на пътни транспортни средства да схванат какъв брой значимо е да се кара безвредно и какви последствия може да имат неразумните дейности на пътя.

След като взе участие в тестванията, Кирил Петков благодари на Димитър Илиев. Според водача на „ Продължаваме промяната “ методът, по който се организират шофьорските курсове би трябвало да се промени. „ Трябва човек да усети какво значи да се блъсне даже единствено със 7 км. в час, какво значи колата да се обърне и какъв брой е значимо за сигурността даже да сложиш нещо като колан. След днешните демонстрации с Митко, няма в никакъв случай да седна на задната седалка без колан “, даде обещание Петков.

Второто явно за него е, че инфраструктурата е част от пътната сигурност. „ Не може да приказваме, от една страна за строене на автомагистрали, а от друга, че има произшествия на пътя и да не свързваме двете неща. „ Димитър ми изясни деликатно, че даже, че на местата, на които не е направено положително отводняване на пътя, се случват най-вече произшествия. Ако не се опитаме най-малко тези места да премахнем, единствено ще си четем статистиката “, съобщи Петков.

„ Нещото поради което аз взех решение да се причисля към Продължаваме промяната, е това, което разбрах от Кирил и Асен - че в страната има злоупотреби. Видях, че те имат волята да прекратят това и си споделих, че би трябвало да съм с тях и да създадем България по-безопасно и положително място за живеене “, сподели Димитър Илиев.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР