Обединеното кралство временно отменя полетите до Южна Африка, Ботсвана и

...
Обединеното кралство временно отменя полетите до Южна Африка, Ботсвана и
Коментари Харесай

Заради нов вариант на коронавируса: Великобритания спря полетите до ЮАР и още 5 африкански държави

Обединеното кралство краткотрайно анулира полетите до Южна Африка, Ботсвана и четири други африкански страни от 12:00 часа по Гринуич на 26 ноември след установяването на нов вид на ковид B.1.1.529 в района, който може да е по-заразен от известните до момента разновидности. Това известие беше направено от здравния министър Обединеното кралство Саджид Джавид.

" Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство изследва новия вид на ковид. Трябва да изчакаме повече данни за него, само че като защитна мярка шест африкански страни ще бъдат добавени в аления лист за коронавируси от среднощ, пътуванията със аероплан до тях ще бъдат анулирани, а британците ще би трябвало да съблюдават карантина при завръщането си от тях ", написа Джавид в Twitter.

COVID-19 UPDATE: is investigating a new variant. More data is needed but we`re taking precautions now.

From noon tomorrow six African countries will be added to the red list, flights will be temporarily banned, and UK travellers must quarantine.
— Sajid Javid (@sajidjavid) Половината от популацията на Южна Африка се е заразило с COVID-19
Смята се, че към половината от популацията на Южна Африка се е заразило с COVID-19, настояват изследвания и статистики, предполагащи, че...

Освен ЮАР, в този лист влизат още Ботсвана, Лесото, Намибия, Зимбабве и Кралство Есватини.

Досега в ЮАР, Ботсвана и Хонконг са доказани 59 случая на новия вид, посредством секвениране. Само че в една от провинциите в ЮАР има доста внезапен скок на новите случаи на COVID-19 и по тази причина се слага въпроса!

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР