Обединеното кралство въведе законодателство, което ще позволи задържането и ликвидирането

...
Обединеното кралство въведе законодателство, което ще позволи задържането и ликвидирането
Коментари Харесай

Обединеното кралство ще позволи задържането и ликвидирането на конфискувани замразени руски активи

Обединеното кралство вкара законодателство, което ще разреши задържането и ликвидирането на иззети замразени съветски активи, създавайки казус измежду западните страни, оповестиха английски медии в понеделник.

Новият закон ще разреши на английското държавно управление да резервира глобите си, до момента в който не бъдат изплатени обезщетения на Украйна, като по този метод се вкарва метод иззетите съветски пари да бъдат предадени на Киев.

Според медийните известия законът ще подсигурява, че замразените активи, принадлежащи на съветската страна и физически лица, могат да бъдат иззети, което трансформира Обединеното кралство в първото европейско държавно управление, подхванало сходна стъпка.

" Чрез новите ни ограничения през днешния ден ние ускоряваме метода на Обединеното кралство към глобите, като удостоверяваме, че Обединеното кралство е готово да употребява наказания, с цел да подсигурява, че Русия ще заплати за възобновяване на страната ", съобщи английският външен министър Джеймс Клевърли.

Според държавното управление на Обединеното кралство новите закони не са равнозначни на конфискация и могат да се употребяват единствено в случай че има доказателства за незаконно държание. Мерките идват преди конференцията за възобновяване на Украйна, която се организира в Лондон, и критиците ще ги възприемат като опит да се предотвратят настояванията за по-решителни стъпки, съобщи theguardian.com.



На фотографията: Имоти на лондонския площад Итън, именуван Червения площад поради броя на съветските притежатели на парцели. Снимка: РичардБейкър/Alamy

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР