Обединеното кралство напуска днес Европейския съюз. Три години и половина

...
Обединеното кралство напуска днес Европейския съюз. Три години и половина
Коментари Харесай

Обединеното кралство напуска Европейския съюз

Обединеното кралство напуща през днешния ден Европейския съюз. Три години и половина след референдума от юни 2016 година, на който британците взеха решение да излязат от блока на 28-те, Европейски Съюз за пръв път ще загуби страна членка.

Брекзитът ще стане факт в 23 часа по Гринуич (полунощ брюкселско време), оповестява Българска телеграфна агенция.

Раздялата няма неотложно да провокира съответни промени, а ще означи началото на договарянията по изискванията на бъдещите им връзки. Отношенията сред Англия и Европейски Съюз ще се запазят както до момента до края на 2020 година.

Брекзит сви вноса на английски артикули у нас

През този 11-месечен временен интервал Лондон и Брюксел би трябвало да договорят бъдещите си връзки. Някои на практика промени обаче ще се случат още преди този момент.

С напускането на 66 милиона британци популацията на Европейски Съюз ще стане към 446 милиона, а територията му ще намалее с 5,5 на 100. Ако в миналото Обединеното кралство реши да се върне, ще би трябвало да премине през нормалната процедура за присъединение.

В Брюксел свалянето на английското знаме пред Европейския парламент ще символизира една действителна смяна: Англия напуща Европейски Съюз и се трансформира в една от "третите страни ". Англия към този момент няма да има евродепутати и еврокомисар, английският министър председател към този момент няма да бъде канен на европейските срещи на високо ниво и членовете на държавното управление няма да вземат участие в министерските срещи. Но Лондон, който е вторият по величина чист вносител в бюджета на Европейски Съюз след Германия, ще продължи да заплаща вноски до края на преходния интервал.

Европейският съюз - 60 години прогрес и разтърсвания

По силата на съглашението за овакантяване, подписано сред английския министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и водачите на 27-те страни членки, емигрантите, живеещи от двете страни на Ламанша, ще запазят всички права за престояване и работа в приелите ги страни до края на преходния интервал.

Живеещите във Англия европейски жители би трябвало да се записват, с цел да се възползват от тези права. За британците, живеещи в Европейски Съюз, процедурите варират в другите страни. Правото на свободно придвижване ще се ползва до края на декември тази година. Подробностите за реципрочните права ще бъдат контрактувани след Брекзит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР