Обединеното кралство, Гърция, Италия и Израел са сред страните, които

...
Обединеното кралство, Гърция, Италия и Израел са сред страните, които
Коментари Харесай

Кипър се бори с най-големия пожар, избухвал в страната

Обединеното кралство, Гърция, Италия и Израел са измежду страните, които оказват помощ на Кипър в потушаването на най-големия пожар в страната, избухвал от десетилетия насам, оповестява Би Би Си. В неделя бе доказано, че четирима души са починали в пламъците, чието преодоляване е мъчно поради мощните ветрове. Аварийният сателит " Коперник " на Европейски Съюз продължава да следи разпространяването на стихията, заяви Европейската комисия.

Повече от 20 кв. м гори и аграрни площи са унищожени. Пожарникарите се надпреварват, с цел да предотвратят разпространяването на горския пожар в Националния горски парк Махерас. По предварителни данни са изгорели между 15 и 17 къщи и доста коли, съобщи БГНЕС. Огънят е развалил и къщи в селата Ора и Мелини, а в село Ептагония пламъците са унищожили пожарната работа, обслужвала района. Пожарът, обхванал югоизточната част на планинската система Троодос, тъкмо в региона, където границите на трите посочени провинции се сливат.

Президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис и ръководителят на Народното събрание Анита Димитриу наблюдават ситуацията от спешния действен център в село Кофину, откъдето се реализира координацията на пожарите. След това президентът пътува до село Вавациния, ситуирано до основния фронт на разпространяването на огъня, с цел да види непосредствено последствията от естественото злополучие.

Междувременно кипърската полиция задържа 67-годишен мъж, който може би има пръст в образуването на пожара, съобщи БГНЕС, базирайки се на вестник Cyprus Mail. Преди пожарът да стартира в региона на село Аракапас, той е бил заловен да гори стърнища навръх мястото, където е почнало бедствието.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР